Musaca de cartofi cu carne tocata

de pisicutzaa in Porc, 10 Feb 2010 | 68564 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg de cartofi
  • 1 kg de carne tocata (de porc sau amestec)
  • 1 ceapa mare
  • 1 morcov
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 cutie de rosii decojite
  • branza telemea
  • 2 oua
  • 200-300 ml smantana
  • sare,
  • piper,
  • oregano
Portii: 7
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Musaca de cartofi cu carne tocata:

Se curata cartofii , ceapa, morcovul si ardeiul. Cartofii se pun intr-o oala cu apa rece. Ceapa se spala si se toaca micut. Se pune la calit intr-o oala cu putin ulei. Dupa ce se caleste ceapa se adauga si carnea sa se caleasca . Apoi se adauga mirodeniile, morcovul si ardeiul.Se mai lasa putin si dupa accea se pun si rosile.


Intre timp se taie cartofii feliute si se aseaza un "pat' intr-o tava.Pe deasupra se pune amestecul de carne si se acopera cu alt strat de cartofi.


Se acopera cu folie alimetara si se baga la cuptor pentru 30-45 min. Deasupra se pune un sos facut din smantana si oua, dupa care se rade branza si se mai baga putin la cuptor ca sa se rumeneasca.


 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Musaca de cartofi cu carne tocata 16756
retete culinare - Musaca de cartofi cu carne tocata 16757
retete culinare - Musaca de cartofi cu carne tocata 16758
retete culinare - Musaca de cartofi cu carne tocata 16759
retete culinare - Musaca de cartofi cu carne tocata 16760

COMENTARII (8)

iri_iri 1

21.01.2012, 15:47

musacaua imi place ...poate sa fie cu orice

Ubulika 1

12.02.2012, 12:20

horia 1

12.02.2012, 12:52

superb preparat!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

TOP
utilizatori

11360 puncte

10740 puncte

Ina 7

7980 puncte

6390 puncte

5750 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Mena
  • 24

    S

  • 25

    D

  • 26

    L

  • 27

    MA

  • 28

    MI

  • 29

    J

  • 30

    V

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Parjoale de legume si branza

de Rux 9

Parjoale de...

ieri la 23:40

Chiftele de legume

de Ksenya 4

Chiftele de legume

ieri la 15:20

Tortellini cu carne si ardei

Tortellini cu...

pe 28.09 la 22:27