Must din struguri negri

de Angelina_Elena in Bauturi, 9 Oct 2012 | 3550 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1,5 kg bobite de struguri negri
  • 400 g zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Must din struguri negri:

Spalam, scurgem si desprindem cu grija bobitele de struguri de pe ciorchini.

Bobitele desprinse le punem intr-un vas.

Pasam apoi bobitele de struguri cu blenderul, iar sucul obtinut se strecoara printr-un tifon.

Sucul astfel obtinut se pune la fiert intr-un vas mare, emailat impreuna cu zaharul.

Fierbem timp de 1 ora, la foc mic, amestecand si indepartand spuma formata deasupra.

Lasam apoi mustul sa se raceasca.

Dupa ce s-a racit il punem in sticle sterilizate si uscate, apoi il inchidem ermetic.

Se depoziteaza la rece.

Se serveste ca atare!

 

 

COMENTARII (40)

merisor 1

11.10.2012, 14:30

Eu anul acesta inca nu am baut must Poate un pahar de la tine?

Angelina_Elena 1

11.10.2012, 14:33

Merisor, draga mea nici nu se pune problema! Te invit la un pahar, sau poate doua!

gaby_gabytza 1

20.11.2012, 13:43

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D