Musuroi de cartita

de Lavinia in Torturi, 29 Noi 2012 | 5775 vizualizari

 

Este mult mai gustos decat cel din comert si mult mai sanatos..:)

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 5 oua
  • 160 g zahar
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 100 g faina
  • 25 g cacao neagra
  • 2 linguri apa rece
  • 3 linguri ulei
  • 1/2 praf de copt

Crema:

  • 300 g branza de vaci
  • 300 ml frisca lichida
  • 2 linguri zahar pudra(40 g )
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 4 banane
  • 5 g gelatina
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Musuroi de cartita:

Pentru blat separam albusurile de galbenusuri.

Mixam albusurile spuma cu un praf de sare,apoi adaugam treptat zaharul+zaharul vanilat ,galbenusurile,apa,uleiul si faina amestecata cu cacaua si praful de copt cernute in prealabil.

Tapetam o tava(26 cm) cu folie si dam blatul la cuptor pentru 25 de min.(testul scobitorii)

Pentru crema pasam bine doua  banane si le amestecam cu zaharul pudra si branzica de vaci.Frisca o batem cu zaharul vanilat iar apoi adaugam treptat din compozitia de branzica(amestecati usor cu lingura de sus in jos)

Hidratati gelatina in 50 ml apa timp de 10 min.O puneti pe foc timp de cateva secunde pana se topeste(Atentie,sa nu fiarba) apoi o adaugati cremei amestecand bine.

Se gaureste blatul racit 1 cm adancime si se faramiteaza bine bucatile rupte.

Am taiat 2 banane felii potrivite si le-am pus pe toata suprafata blatului.

Adaugati crema,blatul faramitat si dati la frigider pentru cel putin 3 ore.

 

TIPS-URI

1

In crema se pot pune si bucatele mici de ciocolata

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Musuroi de cartita 191045
retete culinare - Musuroi de cartita 191047

COMENTARII (25)

Lavinia 1

29.11.2012, 23:33

Multumesc Rocsi

Bunica 1

30.11.2012, 06:53

Delicios!

Lavinia 1

30.11.2012, 08:25

Multumesc Buni

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D