Năut în stil oriental

de CulinaryRainbow in Mancaruri de post, 12 Noi 2015 | 4564 vizualizari

 

Am mai scris despre proprietățile năutului în rețetele mele, dar am să vă reamintesc câteva pe care le apreciez în mod deosebit: este o sursă deosebită de fibre, de vitamine din grupa B, și de minerale. Fier, potasiu, cupru, fosfor, zinc, magneziu și calciu, toate se găsesc în boabele de năut. Unde mai pui că nu conține nici gluten.
Pentru că în câteva zile începe postul Crăciunului, m-am gândit să vă aduc un preparat pe măsură. E gata în maxim 20 de minute și poate fi servit atât ca un prânz minunat, cât și ca o cină savuroasă în familie.
Ca de fiecare dată am avut un ajutor de nădejde în bucătărie, minunatele conserve Sun Food.

 

INGREDIENTE

  • 20 cm dintr-o tijă de praz
  • o mână de morcov ras
  • o mână de stafide brune
  • un cub de grăsime vegetală (ulei de floarea soarelui, rapiță, arahide, unt de cocos, unt vegetal din farmaciile naturiste)
  • o conservă de năut Sun Food
  • 6-7 frunze proaspete de spanac
  • 200 ml smântână vegetală
  • 100 ml zeamă de legume
  • două lingurițe cu turmeric
  • o linguriță cu pudră de coriandru
  • o linguriță cu sare roz neiodată
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Năut în stil oriental:

   Într-o tigaie am pus prazul tăiat rondele, morcovul, stafidele și grăsimea. Am condimentat, am acoperit cu un capac și am lăsat la foc mic 2-3 minute să se înnăbușe. Am adăugat zeama de legume.

   Peste legumele înnăbușite am răsturnat năutul din conservă lăsând tigaia pe foc încă aproximativ 5 minute la foc iute. 

   Între timp am spălat spanacul pe care l-am adăugat rupt în mâncarea de năut. Am adăugat și smântâna vegetală amestecând pentru a o încorpora. Am luat tigaia de pe foc, spanacul având suficient timp să se gătească astfel încât să nu-și piardă proprietățile.

   Am servit împreună cu un mix de orez pe care l-am fiert în prealabil în apă cu sare.

   Poftă bună!

 

RETETA IN IMAGINI

Năut în stil oriental-0
Năut în stil oriental-1
Năut în stil oriental-2
Năut în stil oriental-3
Năut în stil oriental-4
Năut în stil oriental-5
Năut în stil oriental-6

COMENTARII (15)

-Licurici- 1

14.11.2015, 13:48

Panacris 1

17.03.2016, 15:50

CulinaryRainbow 1

18.03.2016, 10:24

pup fetelor!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04