Nectar de corcoduse galbene

de Toamna07 in Sirop / Compot, 22 Iun 2012 | 7183 vizualizari

 

Mi-a adus tata o galeata de corcoduse, o minunatie de fructe pline de vitamine ; m-am holbat la ele cateva minute si decizia finala a fost sa le transform intr-un delicios nectar pentru iarna.

 

INGREDIENTE

  • 4 kg corcoduse
  • 2 kg zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Nectar de corcoduse galbene:

Corcodusele le-am curatat de codite si le-am spalat sub jet de apa. Intr-o oala mare de 10 litri am pus 4 kg. de fructe si 2 kg. zahar. Daca fructele sunt foarte coapte si dulci, mai reduceti din cantitatea de zahar; ale mele au fost mai acrisoare. Am adaugat apa cat sa le acopere si sa treaca putin peste ele.

Se pun la fiert, la foc mic si se lasa pana ce corcodusele se inmoaie foarte bine. Cand sunt gata , adunam fructele cu o paleta , le punem intr-o sita mare si le frecam cu o lingura de lemn pana ce pulpa cade de pe samburi si trece prin sita. Aruncam samburii; pielite, la corcodusele galbene bine fierte, nu mi-au ramas.

Amestecam compozitia groasa cu restul de lichid ramas si turnam in sticle curate cu gura larga. Infiletam capacele bine de tot ( le schimbam pe cele care se dau peste cap). Intr-o oala inalta , cu un prosop pe fund asezam sticlele si turnam apa cat sa le acopere trei sferturi. Le punem pe foc mic la sterilizat timp de 20 de minute din momentul in care apa incepe sa fiarba.  Dupa ce oprim focul, lasam sticlele in apa fierbinte pana ce aceasta se raceste complet apoi le scoatem si le punem in camara.

Daca au fost inchise si sterilizate bine, vor rezista fara probleme !

 

RETETA IN IMAGINI

Nectar de corcoduse galbene-0
Nectar de corcoduse galbene-1

COMENTARII (12)

Mihaela11_jo

Mihaela11_jo 1

24.06.2012, 07:40

Delicios

Toamna07

Toamna07 1

25.06.2012, 09:49

Multumesc din suflet !

Angelina_Elena

Angelina_Elena 1

23.08.2012, 21:50

imi place!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!