Negresa

de Dana Cristea - pusikmea in Prajituri, 11 Ian 2012 | 2520 vizualizari

 

O prajitura rapida, buna rau :d... eu am facut-o cateva zile la rand ...iar daca nu-i faceti glazura este o prajitura de post.

 

INGREDIENTE

  • 2 cani faina
  • 1 cana zahar
  • 1 cana nuci macinate
  • 100 g stafide
  • 1 cana apa
  • 1/2 cana ulei
  • 3 linguri cacao
  • 1 plic praf de copt
  • 1 esenta de vanilie
  • 1 esenta de rom
  • 1 borcan de gem ( de caise am avut eu, dar puteti baga de care va place )
  • Coaja rasa de portocala sau lamaie
  • un praf de sare
  • Pentru glazura:
  • 200 g ciocolata amaruie
  • 4-5 linguri de lapte
  • 50 g unt/margarina
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa:

Se amesteca toate ingredientele pana la omogenizare. Ungem o tava cu ulei si o tapetam cu faina, dupa care turnam compozitia in ea. Dam la cuptorul preincalzit 40- 45 de minute. Facem testul cu scobitoarea.

Cand s-a racit pregatim glazura: Ciocolata rupta bucatele, impreuna cu laptele si untul se pune intr-un ibric pe foc, amestecam continuu pana se topeste ciocolata si se omogenizeaza. O turnam fierbinte peste prajitura si nivelam cu un cutit.

Se taie dupa ce se intareste glazura.

 

 

RETETA IN IMAGINI

Negresa-0
Negresa-1
Negresa-2
Negresa-3
Negresa-4

COMENTARII (14)

alinutzika

alinutzika 1

11.01.2012, 23:17

imi place...

adry88

adry88 1

12.01.2012, 20:55

place

Dana Cristea - pusikmea

Dana Cristea - pusikmea 1

13.01.2012, 11:37

multumesc tuturor

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!