Negresa cu crema de branza

de anca_rm in Prajituri, 22 Mai 2014 | 4192 vizualizari

 

Aveam branza, ciocolata si m-am gandit sa fac ceva bun. Mi-am amintit ca am vazut pe site ceva retete de negresa cu branza, asa ca m-am pus pe treaba. A iesit aceasta prajitura buna rau.

 

INGREDIENTE

  • Blat :
  • · -200 g ciocolata amaruie , sau cu lapte
  • · -200 g unt
  • · -3 oua
  • · -250 g zahar
  • · -2 linguri cacao
  • · -150 g faina
  • Crema :
  • · -500 ml frisca
  • · -350 gr branza
  • · -150 gr zahar pudra (optional)
  • Glazura:
  • -100 g ciocolata amaruie
  • -4-5 linguri frisca lichida
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa cu crema de branza:

Ciocolata se rupe bucatele, se pune intr-o cratita impreuna cu untul si se topesc impreuna la bain-marie, amestecand in continuu. Dupa ce s-au topit, rezultand o crema lucioasa, se lasa sa se raceasca.

Intr-un bol se bat ouale cu zaharul pana se topeste zaharul.

Se adauga apoi crema de ciocolata, faina si cacao. 

Se pune compozitia intr-o tava (20/30) tapetata cu hartie de copt.

Coacem  prajitura 30 minute in cuptorul preincalzit la 180 grade, este bine sa faceti testul cu scobitoarea; dar mai mult nu trebuie sa stea in cuptor , se va usca prea tare.

Pana cand se coace prajitura facem crema de branza : branza de vaci o mixam pana cand devine cremoasa si fina , adaugam zaharul praf (daca folositi frisca indulcita atunci puneti mai putin zahar , sa nu iasa prea dulce) si frisca si batem pana se intareste bine de tot .

Cand blatul de negresa este rece intindem crema peste el si nivelam .

Pentru glazura, se topeste ciocolata la microunde sau pe baie de aburi si se amesteca cu frisca lichida pana cand are o consistenta fluida si se poate glazura prajitura.  

 

TIPS-URI

1

cantitatea de frisca se poate reduce daca nu va place , eu am folosit toata cutia , lasand doar cat am avut nevoie ca sa topesc ciocolata pentru glazura .

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Negresa cu crema de branza 321080
retete culinare - Negresa cu crema de branza 321081
retete culinare - Negresa cu crema de branza 321083
retete culinare - Negresa cu crema de branza 321084
retete culinare - Negresa cu crema de branza 321085
retete culinare - Negresa cu crema de branza 321088

COMENTARII (22)

Ligia Bxl 1

22.05.2014, 20:39

ce pofta am

Rocsi 1

22.05.2014, 20:49

O bunatate de prajitura!

anca_rm 1

23.05.2014, 08:28

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

ieri la 18:07

Sarmalute din quinoa, la CrockPot

Sarmalute din...

ieri la 15:18