Negresa cu gem

de dakris in Prajituri, 24 Feb 2012 | 54699 vizualizari

 

O prajitura simpla, gustoasa si pufoasa care se face rapid... :)

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 300g zahar
  • 400 ml lapte
  • 200 ml ulei
  • 6 linguri gem din orice fruct
  • 500 g faina
  • 50 g cacao
  • 1 plic si 1/2 praf de copt
  • esenta rom
  • Decor
  • 50 g ciocolata alba
  • 50 g nuca macinata
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa cu gem:

Ouale se mixeaza impreuna cu zaharul pana ce acesta se topeste. Adaugam laptele, gemul (eu folosesc, de obicei, gem de prune) si uleiul amestecand usor. Incorporam faina, praful de copt, cacaoa si esenta de rom si varsam compozitia obtinuta intr-o tava de cca 30 x 45 in care am asezat anterior hartie pentru copt. Se coace la cuptor la foc mediu cca 30-35 min (facem testul cu scobitoarea).

Imediat ce e scoasa din cuptor prajitura se rade ciocolata alba si se prasara nucile macinate.

 

TIPS-URI

1

Praful de copt se amesteca cu faina, nu este necesar sa fie stins cu zeama de lamaie ori otet.

2

Pentru un plus de savoare, e bine sa fie un pic prajite nucile inainte de a fi maruntite.

3

Se poate servi si ca atare, fara ciocolata ori nuci deasupra...

RETETA IN IMAGINI

Negresa cu gem-0
Negresa cu gem-1
Negresa cu gem-2

COMENTARII (17)

dakris

dakris 1

25.02.2012, 15:49

va multumesc!

lentzuka

lentzuka 1

25.03.2014, 12:14

excelenta!!!!

luizamihaela94

luizamihaela94 1

20.12.2014, 21:21

Foarte buna si usor de facut! Am pregatit-o si eu astazi!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!