Negresa cu glazura de ciocolata

de marinicayou10 in Prajituri, 15 Mai 2012 | 4816 vizualizari

 

Reteta cu numarul 50 :) ..acum ajung la 100 :))))

 

INGREDIENTE

  • 1 ou
  • 1 cana zahar
  • 2 cani faina
  • jumatate cana ulei sau unt topit
  • 1 cana lapte caldut
  • 3 linguri cacao
  • jumatate de borcan gem sau dulceata
  • 1 pliculet praf de copt
  • 1 esenta de rom
  • Pt glazura :
  • 3-4 linguri unt sau margarina
  • 3 linguri cacao
  • 2 linguri zahar
  • 50 g alune sau nuca pisata
Portii: 15
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa cu glazura de ciocolata:

Se freaca oul cu zaharul.Se adauga uleiul, laptele caldut si gemul si se amesteca bine pana se topeste zaharul.Se adauga praful de copt,faina,cacaoa,si esenta si se omogenizeaza bine.Se pune compozitia intr-o tava mica (mai mica de 27 cm) unsa si tapetata cu faina si se da la cuptor la foc mijlociu pana se coace.

Intre timp pregatim glazura.Se pune pe foc margarina cu zaharul si se amesteca bine.ATENTIE nu lasam margarina sa fiarba,ci doar o inmuiem putin.Adaugam cacaoa si frecam bine pana devine un sos-cremos. Cand este gata negresa,o scoatem din cuptor,o lasam 10 minute sa se mai raceasca,o taiem si turnam deasupra tot sosul. Presaram alune sau nuci,nuca de cocos,bombonele,etc.Noi o servim cu un pahar de lapte rece :)

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Negresa cu glazura de ciocolata 162811
retete culinare - Negresa cu glazura de ciocolata 162812
retete culinare - Negresa cu glazura de ciocolata 162813

COMENTARII (20)

Sim0na 1

16.05.2012, 10:46

O bunatate!!!

mihaelar63 1

16.05.2012, 10:50

place

marinicayou10 1

16.05.2012, 12:25

pupici

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

ieri la 18:07

Sarmalute din quinoa, la CrockPot

Sarmalute din...

ieri la 15:18