Negresa cu glazura de mere caramelizate

de Andreea Baraboi in Prajituri, 9 Oct 2014 | 5376 vizualizari

 

Nu am mai facut niciodata cu glazura de mere caramelizate dar merita sa incerc, si a iesit foarte buna ! Am aceasta reteta de ani de zile de pe un site cand inca eram pustoaica in cautare de noi retete !

 

INGREDIENTE

  • Negresa:
  • 2 oua,
  • o cana zahar
  • 2 cani FANTA sau lapte
  • o cana ulei
  • 4 cani faina
  • 4 linguri cacao
  • 2 lingurite bicarbonat
  • o mana de nuci sau 3 linguri dulceata
  • Glazura.
  • 20 g unt
  • 6 mere
  • o cana zahar
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa cu glazura de mere caramelizate:

Am batut cele doua oua cu cana de zahar pana  ce  aproape s-a topt zaharul, am adaugat  cele doua cani de fanta , si am continuat sa amestec cu mixerul, am adaugat faina  in repetate  randuri ca sa nu imi faca  cocoloase, unim uleiul si amestecam bine, dupa care adaugam si restul ingredientelor si continuam sa amestecam. 

Trebuie sa rezulte o compozitie  mai subtire decat checul   dar nu foarte mult,

Intr-o  tava de cuptor invelita cu  hartie de copt turnam compozitia si dam la cuptor preincalzit pana  ce trece  testul cu scobitoarea.

Intre timp intr-o tigaie  care nu se lipeste adaugam zaharul la foc mic pana acesta devine auriu,apoi adaugam untul si apoi merele care au  fost  spalate curatate si taiate cum dorim,rondele, cubulete.Merele  apoi trebuie sa prinda  o culoare aurie.

Cand negresa este aproape gata scoatem din cuptor si o acoperim cu glazura noastra de mere caramelizate si mai dam pt 10 min la cuptor.

Se lasa sa se raceasca si apoi se poate taia.

 

TIPS-URI

1

Cine doreste mai dulce de cat este poate adauga in compozitia de negresa 2 cani zahar, asa am reteta cu 2 cani zahar dar in familie am pe cineva cu diabet si mereu injumatatesc doza de zahar.

2

Se poate presura zahar pudra peste prajitura cine dorestte.

3

Pornind de la această reţetă, eu fac tot felul de combinaţii posibile :

4

înlocuiesc cele 3 linguri de gem cu 3 mere date pe răzătoare sau alte fructe tăiate bucăţele mai mici;

5

o tai in două şi o umplu cu cremă de vanilie, o însiropez cu cafea+coniac;

6

caramelizez câteva fructe în tavă şi torn deasupra această compoziţie (un fel de prăjitură întoarsă)

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa cu glazura de mere caramelizate" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Negresa cu glazura de ciocolata