Negresa cu nuca si glazura de ciocolata

de Rocsi in Prajituri, 23 Feb 2015 | 5237 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 200 gr unt
  • 200 gr zahar
  • 5 oua
  • 15 linguri de lapte
  • 150 gr nuca macinata
  • 4 linguri cacao
  • 210 gr faina
  • 1 praf de copt
  • coaja rasa de portocala
  • 2 lingurite esenta de rom
  • Pentru glazura:
  • 90 gr ciocolata amaruie
  • 40 gr ciocolata alba
  • 100 gr miam miam cu cafea sau dulceata de lapte (gasiti la Bunatati din Natura)
  • nuca de cocos pentru decor
Portii: 26
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa cu nuca si glazura de ciocolata:

Untul, de la temperatura camerei, il mixam cu zaharul pana devine spuma. Incorporam galbenusurile, apoi cacaoa, nuca macinata, coaja rasa de portocala si esenta de rom. Cernem faina, o amestecam cu praful de copt, o adaugam peste compozitia de mai sus. Albusurile le mixam spuma cu un praf de sare, le incorporam usor cu o paleta de silicon in compozitia cu galbenusuri. Ungem cu unt o tava, o tapetam cu hartie de copt de 24/37 cm. Turnam compozitia, o nivelam, introducem prajitura in cuptorul incins, la o temperatura potrivita. Dupa 30-35 de minute, facem testul cu scobitorea si daca este gata, o scoatem din cuptor si o lasam sa se raceasca. O taiem bucati potrivite.

Glazura: Rupem ciocolata alba si cea amaruie intr-un bol de inox. O punem pe baie de aburi pana se topeste. Luam vasul de pe foc, adaugam miam miam-ul, de la temperatura camerei, amestecam. Cu o lingurita punem pe fiecare bucata de negresa glazura, apoi decoram cu nuca de cocos.

Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

Negresa cu nuca si glazura de ciocolata-0
Negresa cu nuca si glazura de ciocolata-1
Negresa cu nuca si glazura de ciocolata-2
Negresa cu nuca si glazura de ciocolata-3
Negresa cu nuca si glazura de ciocolata-4
Negresa cu nuca si glazura de ciocolata-5
Negresa cu nuca si glazura de ciocolata-6
Negresa cu nuca si glazura de ciocolata-7
Negresa cu nuca si glazura de ciocolata-8
Negresa cu nuca si glazura de ciocolata-9

COMENTARII (36)

Rocsi

Rocsi 1

25.02.2015, 21:46

Nu sunt cele mai grozave poze Corina, dar m-am obisnuit deja cu asta

Rocsi

Rocsi 1

25.02.2015, 21:47

Catalina

Rocsi

Rocsi 1

25.02.2015, 21:47

Multumesc Mirela

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!