Negresa cu sos de vin

de Angelina_Elena in Prajituri, 30 Noi 2012 | 2456 vizualizari

 

Vreau sa urez La Multi Ani tuturor Andreelor si Andreilor, si vreau sa va spun ca am ramas placut impresionata cand am vazut ca mi s-a mai adaugat o caciulita...am devenit Bucataras Senzational!:-*>:D<

 

INGREDIENTE

  • 150 g faina
  • 150 g zahar
  • 100 g unt
  • 100 g ciocolata neagra
  • 3 oua
  • 1 lingura esenta de vanilie
  • 1 praf de sare
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • Sos de vin:
  • 200 ml vin rosu (demi dulce)
  • 2 linguri zahar
  • 1 lingurita amidon
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa cu sos de vin:

Amestecam faina cu praful de copt si sarea.

Topim apoi ciocolata cu untul pe baie de aburi.

Luam vasul de pe foc si dupa ce sa racorit putin, incepem sa adaugam zaharul, esenta de vanilie si ouale, unul cate unul, amestecand continuu.

Apoi adaugam in ploaie faina, amestecand mereu pana vom obtine un aluat omogen.

Turnam aluatul intr-o tava (undeva la 20/30cm sau o tava rotunda cu dimensiunea de 25 cm) si dam prajitura la cuptorul incalzit in prealabil.

Se coace pentru aproximativ 25 -30 de minute.

Lasam sa se raceasca prajitura si intre timp pregatim sosul de vin.

Intr-un ibric punem 150 ml vin rosu, si lasam sa dea in clocot.

Separat amestecam zaharul cu amidonul si 50 ml vin, iar cand vinul incepe sa clocoteasca, dam ibricul de-o parte,  adaugam amidonul, apoi punem din nou pe foc si lasam pana sa se ingroasa putin.

Dupa ce prajitura s-a racit, o taiem si o servim cu sosul de vin...e grozava!

Sa aveti pofta!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Negresa cu sos de vin 191228
retete culinare - Negresa cu sos de vin 191229
retete culinare - Negresa cu sos de vin 191230
retete culinare - Negresa cu sos de vin 191231
retete culinare - Negresa cu sos de vin 191232
retete culinare - Negresa cu sos de vin 191233

COMENTARII (55)

deyutzky 1

02.12.2012, 10:12

frumoasa prezentare

Angelina_Elena 1

02.12.2012, 12:13

multumesc frumos Alba!

Angelina_Elena 1

02.12.2012, 12:13

multumesc Deyutzky!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25