Negresa lipicioasa cu cafea, zmeura si budinca de cacao

de simona72 in Prajituri, 19 Oct 2016 | 3644 vizualizari

 

Fara doar si poate este una dintre preferatele mele de negresa. La intalnirea bucatarasilor de la Paltinis am degustat-o prima oara. Prajitura a fost facuta si adusa pentru bucatarasi de Ruxy. Cu totii o cunoastem, nu doar pentru cat e ea de dragalasa si frumoasa, dar face niste dulciuri exceptionale. Cu mana pe suflet o spun, fara sa exagerez sau sa para ca lingusesc, dar am incercat multe retete de-ale ei. Ce am facut eu aici? Reteta de negresa este aproape identica, cea de baza este aproximativ la fel. Eu am avut zmeura proaspata si am vrut musai sa o combin, iar pentru budinca de ciocolata m-am folosit de Ciocolata calda cu Green Sugar.
Ce mai trebuie sa stiti despre negresa: daca o tineti la temperatura camerei are o alta consistenta fata de cea pe care o tineti in frigider. Pare curios, dar chiar asa este. Tinuta in camera/camara este lipicioasa, umeda, densa exact cum imi place mie… nu  ramane decat sa descoperiti si voi care dintre ele va place mai mult…

 

INGREDIENTE

Pentru negresa:

  • 150 ml cafea espresso
  • 200 gr unt gras
  • 150 gr zahar brut
  • 2 linguri cu Ciocolata calda cu Green Sugar
  • 150 gr faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 4 oua mari
  • 1 praf de sare
  • 1 lingura cacao neagra
  • 100 gr ciocolata neagra
  • Pentru budinca de ciocolata:
  • 500 ml lapte
  • 3 galbenusuri
  • 3 linguri mari si pline cu Ciocolata calda cu Green Sugar
  • 2 linguri amidon alimentar
  • Semintele de la 1 pastaie de vanilie
  • 1 lingura cacao neagra
  • In plus:
  • Aproximativ 400-450 gr zmeura proaspata
  • 1 lingura zahar pudra cu aroma de vanilie
  • Frunzulite de menta
Portii: 18
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa lipicioasa cu cafea, zmeura si budinca de cacao:

Pentru negresa: in primul rand facem cafeaua espresso la aparat. Cafeaua fierbinte o punem intr-o craticioara. Punem untul taiat cubulete peste cafea, amestecam cu un tel pana se topeste untul. Adaugam ciocolata neagra taiata cubulete, ciocolata calda cu Green Sugar  si din nou amestecam cu telul pana se topeste si ciocolata. Ouale intregi se pun intr-un castron incapator. Se adauga praful de sare, zaharul si se mixeaza pana isi dubleaza volumul, se deschid la culoare si capata consistenta unei creme. Faina se amesteca cu praful de copt si cacaoa neagra. Se adauga la ouale mixate, se amesteca usor cu un tel de jos in sus sa scoatem cat mai putin aer din oua. La final se adauga amestecul topit de unt, cafea si ciocolata. Se amesteca usor pana la incorporarea ingredientelor. Aluatul de negresa l-am pus intr-o tava patrata 22/22 cm, captusita cu hartie de copt. Am dat tava la cuptorul incins la 180 grade pentru 15 minute. Peste prajitura fierbinte, imediat ce am scos-o din cuptor am pus o folie/punga pentru 7-10 minute. Am uitat putin de ea…am inlaturat punga, apoi am lasat negresa sa se raceasca complet.

Pentru budinca: intr-o craticioara cu fund dublu se pune la fiert 300 ml lapte impreuna cu semintele de la 1 pastaie de vanilie. Cand laptele aproape da in clocot se da deoparte craticioara.

Intr-un castron se pun galbenusurile si cele 3 linguri de ciocolata calda cu Green Sugar. Se amesteca cu telul pana se desface si nu mai exista cocoloase. Se adauga amidonul si laptele rece, se amesteca energic pana amidonul s-a desfacut si nu prezinta cocoloase. Peste acest amestec se adauga treptat laptele fierbinte. Se transfera toata compozitia in craticioara cu fund dublu si se pune pe aragaz, pe flacara mica. Budinca are tendinta sa se lipeasca, asa ca amestecati mereu cu telul si treptat veti observa ca se ingroasa. Cand a inceput sa dea in clocot si budinca s-a ingrosat, puneti peste ea o folie si o dati la frigider sa se raceasca.

Cand toate ingredientele sunt reci, asamblati prajitura. Scoateti blatul de negresa pe un platou. Intindeti un strat de budinca peste negresa. Asezati frumos zmeura proaspata peste budinca, apoi un ultim strat de budinca si un ultim strat de zmeura. Pudrati zmeura cu zahar pudra cu aroma de vanilie, le puneti si frunzulite proaspete de menta pentru culoare si aspect. Daca rezistati mai dati prajitura pentru inca o ora la frigider. Sa fiti sanatosi!!!

 

Multumesc Ruxy si pup cu drag!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa lipicioasa cu cafea, zmeura si budinca de cacao" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

Reteta de placinte cu feta, spanac si marar

de laura_n 7

pe 15.03 la 17:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4847 puncte

oanapl

1550 puncte

mihaelar63

1439 puncte

madi_marin

1092 puncte

Rocsi

749 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Rumba (2)