Negrese

de cristi2 in Prajituri, 29 Feb 2012 | 2362 vizualizari

 

Negrese

 

INGREDIENTE

  • 500 g zahar
  • 200 ml lapte
  • 50 g cacao
  • 200 g unt
  • 3 oua
  • 1 praf de copt
  • 1 cana si 1/2 cu faina
  • 1 lingurita zeama de lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negrese:

Se pun la foc intr-o craticioara ,destul de inalta si incapatoare , zaharul laptele si cacaoa si se fierb la foc mic pana devine omogen apoi se ia de pe foc si se adauga untul amestecand usor pana se topeste.Se lasa la racit.Se separa ouale adaugand pe rand cate un galbenus in crema racita amestecand cu mixerul.din aceasta compozitie se dau deoparte 12 linguri.In compozitia ramasa se adauga treptat faina si praful de copt amestecand bine.Albusurile se bat spuma tare si se adauga la compozitie.Se tapeteaza tava cu unt si faina , se toarna compozitia si se da la cuptor la 200° timp de 20 minute.Se scoate tava din cuptor si se toarna deasupra cele 12 linguri de compozitie oprite in prealabil.Se introduce  din nou la cuptor pentru alte 20 minute.Se lasa la racit  si apoi se taie dupa placere.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Negrese 149375
retete culinare - Negrese 149376
retete culinare - Negrese 149377

COMENTARII (11)

iri_iri 1

29.02.2012, 20:35

ce figurine frumoase

MotanLaOale 1

01.03.2012, 08:46

oana_pisicutza16 1

11.04.2012, 11:20

foarte frumoase

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D