Negrese

de cristi2 in Prajituri, 29 Feb 2012 | 4288 vizualizari

 

Negrese

 

INGREDIENTE

  • 500 g zahar
  • 200 ml lapte
  • 50 g cacao
  • 200 g unt
  • 3 oua
  • 1 praf de copt
  • 1 cana si 1/2 cu faina
  • 1 lingurita zeama de lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negrese:

Se pun la foc intr-o craticioara ,destul de inalta si incapatoare , zaharul laptele si cacaoa si se fierb la foc mic pana devine omogen apoi se ia de pe foc si se adauga untul amestecand usor pana se topeste.Se lasa la racit.Se separa ouale adaugand pe rand cate un galbenus in crema racita amestecand cu mixerul.din aceasta compozitie se dau deoparte 12 linguri.In compozitia ramasa se adauga treptat faina si praful de copt amestecand bine.Albusurile se bat spuma tare si se adauga la compozitie.Se tapeteaza tava cu unt si faina , se toarna compozitia si se da la cuptor la 200° timp de 20 minute.Se scoate tava din cuptor si se toarna deasupra cele 12 linguri de compozitie oprite in prealabil.Se introduce  din nou la cuptor pentru alte 20 minute.Se lasa la racit  si apoi se taie dupa placere.

Daca ti-a placut reteta noastra "Negrese" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Negrese cu gem