Orez cu creveti

de anaiordan in Fructe de mare, 1 Aug 2009 | 8943 vizualizari

 

Din nou o reteta greceasca delicioasa.

 

INGREDIENTE

  • 750 grame creveti
  • 2 cani mici cu orez cu bob lung
  • o jumatate ardei gras rosu
  • 1 ceapa mica taiata marunt
  • 1 ceapa mica intreaga
  • un sfert de telina
  • 1 lingura bulion
  • ulei de masline
  • sare, piper, boia
Portii: 9
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orez cu creveti:

Crevetii luati de mine au fost congelati si semifierti.

Se pune apa la incalzit cu ceapa intreaga si sfertul de telina si putina sare. Teoretic daca luati creveti proaspeti puneti si crevetii la fiert cu apa si legumele pentru 10 minut emaxim, sa devina portocalii. Eu daca am avut crevetii semifierti amm lasat apa cu legumele sa clocoteasca si i-am mai pus atunci 5 minute. Dupa asta se scot crevetii si pastreaza la cald, si apa nu se arunca se pastreaza si ea.

Se pune la calit in ulei de masline, in cratita ce urmeaza a se folosi la orez, ceapa tocata marunt si se tine pe foc pana devine sticloasa. Se adauga cele doua canute de orez si pentru fiecare cana de orez se pun 2 cani si jumatate din apa in care au fost opariti crevetii, daca nu ajunge apa aceea completati cu apa calduta. Tot acum se adauga si lingura de bulion si ardeiul taiat cubulete.

Dupa 10-15 minute de fiert la foc mediu se adauga 2/3 din creveti (sau toti..eu am oprit cate 2 creveti pt fiecare persoana pt decor) si se lasa in continuare la fiert pana ce orezul este aproape gata, sa fie un pic tare la mijloc. Daca mai ramane zeama nu este nici o problema deoarece orezul cat va mai sta in cratita va mai trage din apa.

Se serveste cald, chiar un pic fierbinte.

Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

Orez cu creveti-0
Orez cu creveti-1
Orez cu creveti-2

COMENTARII (2)

Oana

Oana 1

02.08.2009, 16:11

Daca e cu fructe de mare, e preferatul meu! imi plac mult astfel de mancaruri!

adry88

adry88 1

13.05.2011, 16:14

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!