Orez cu lapte

de Andra_Constantinescu in Dulciuri, 11 Mar 2016 | 1028 vizualizari

 

Orezul cu lapte este un desert al copilariei, adorat chiar si de copilul meu mofturos. 

 

INGREDIENTE

  • 250 g orez;
  • 1 l apa;
  • 1,25 l lapte;
  • 250 g zahar;
  • esenta de vanilie.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orez cu lapte:

Orezul se spala in mai multe ape, dupa care se pune la fiert intr-un litru de apa.

Dupa ce se umfla, orezul se scurge de apa si se adauga laptele, iar cand acesta din urma da in clocote, se adauga zaharul.

Se mai tine orezul cateva minute la foc, mestecand continuu, apoi se ia de pe foc, se adauga esenta de vanilie si se acopera vasul cu un capac.

Se lasa orezul sa se umfle in continuare cel putin 30 de minute, apoi se poate servi simplu sau cu dulceata.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Orez cu lapte 431753
retete culinare - Orez cu lapte 431754
retete culinare - Orez cu lapte 431755
retete culinare - Orez cu lapte 431756
retete culinare - Orez cu lapte 431757
retete culinare - Orez cu lapte 431758
retete culinare - Orez cu lapte 431759

COMENTARII (17)

elucubratiiculinare 1

13.03.2016, 16:27

perfect

Catalina L 1

13.03.2016, 18:19

vreau si eu

noiinbucatarie 1

14.03.2016, 15:05

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

pe 05.12 la 20:21