Orez cu lapte şi ghimbir confiat

de madi_marin in Dulciuri, 15 Mar 2012 | 1639 vizualizari

 

Îmi place ghimbirul confiat. Chiar foarte mult. L-am descoperit de curând şi recunosc că dau iama destul de des la cutiuţa plină de cubuleţe aurii parfumate şi pline de cristale fine de zahăr….

 

INGREDIENTE

  • 200 g orez cu bobul lung
  • lapte praf
  • miere
  • 1/4 păstaie de vanilie
  • ghimbir confiat
  • coajă rasă de portocală
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orez cu lapte şi ghimbir confiat:

Orezul se spală şi se pune la fiert în apă cât să treacă peste el cu un deget.Acum se pune şi coaja rasă de la o portocală mică. Se mai amestecă din când în când.

Laptele praf , a cărui cantitate o alege fiecare în funcţie de cât de concentrat să fie preparatul final, se desface în puţină apă rece ca să nu facă cocoloaşe. Se adaugă peste orezul complet fiert împreună cu seminţele de vanilie şi se mai ţine vasul pe foc câteva minute amestecând continuu în el.  Cuburile de ghimbir confiat se taie în bucăţele mici şi se adaugă peste orez împreună cu mierea . Se amestecă bine totul şi se dă vasul la răcit. Se porţionează şi se serveşte rece .

Poftă bună!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Orez cu lapte şi ghimbir confiat 151962
retete culinare - Orez cu lapte şi ghimbir confiat 151963

COMENTARII (40)

madi_marin 1

16.03.2012, 08:47

lacrimioara...ma bucur...

madi_marin 1

16.03.2012, 08:47

Ica_mama...multumesc...

jolygina 1

16.03.2012, 20:36

da da si eu am orez

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55