Orez cu muguri de bambus

de Bucataria_lui_Tavi in Aperitive / Garnituri, 5 Iun 2010 | 9282 vizualizari

 

Unul din cele mai vechi si apreciate alimente, principala resursa pentru mai mult de jumatate din populatia Globului, orezul si-a facut loc in bucatariile din intreaga lume datorita gustului placut, prepararii usoare, calitatilor nutritive si, mai ales, pentru ca poate fi folosit ca garnitura, ca fel distinct de mancare, ca adaos la supe si ciorbe si chiar ca desert. Aceasta reteta am postat-o special pentru rata cu sos dulce-acrisor.

 

INGREDIENTE

Pentru a prepara orez cu muguri de bambus aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:

  • 200 g orez;
  • 1 lingurita de sare;
  • 1/4 de ardei gras rosu;
  • 1 ceapa mica;
  • 2 linguri de muguri de bambus, taiati fidelute;
  • 1 ceapa verde;
  • 1 morcov mic;
  • 1 lingura ulei de arahide;
  • 1 lingura de sos de soia.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orez cu muguri de bambus:

Pregatire orez cu muguri de bambus, pentru doua portii: Se pune la fiert orezul intr-o oala cu apa, in care adaugati o lingurita de sare. Se lasa la fiert 20 de minute.
Cat fierbe orezul, tocati morcovul si puneti-l in wok. Tocati ardeiul gras si puneti-l in wok. Tocati ceapa verde si adaugati-o peste legumele aflate deja in wok. Tocati si ceapa uscata, pe care o adaugati tot in wok.
Scoateti doua linguri de muguri de bambus din borcan si taiati-i fidelute. Adaugati muguri de bambus peste legumele din wok. Adaugati o lingura de ulei de arahide si o lingura de sos de soia. Cu un minut inainte de a stinge orezul, aprindeti focul la wok si lasati sa se rumeneasca legumele, 1-2 minute, la foc mediu, amestecand tot timpul pentru a se praji uniform. Dupa ce a fiert orezul, strecurati-l de apa si turnati-l in tigaie peste legume. Amestecati orezul cu legumele, dupa care turnati totul intr-un bol.

Se presara deasupra ceapa verde tocata si se poate servi ca fel distinct de mancare sau ca garnitura.

PREPARARE IN IMAGINI

 

COMENTARII (13)

mena29 1

05.06.2010, 22:18

Julie 1

06.06.2010, 10:38

5 furcu!

Bucataria_lui_Tavi 1

06.06.2010, 13:14

Julie, Mena, multumesc mult!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04