Ostropel de pui

de nico15 in Pui, 24 Oct 2012 | 2243 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 pui(sau piept de pui) aproximativ 1 kg
  • 100 ml ulei
  • 4 cepe
  • 2 morcovi
  • 50 g de faina
  • 2 linguri pasta de tomate
  • 3-4 catei de usturoi
  • 50 ml de vin alb
  • 500 g de cartofi
  • 1 litru de stoc de pui
  • Sare, piper Patrunjel proaspat
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ostropel de pui:

 Puiul(sau pieptul de pui cum preferati, daca este piept de pui sunt anumite etape pe care nu le veti face) daca este un pui intreg, se spala si se va trece prin flacara(se flambeaza)se taie(portioneaza) si se va da cu un praf de sare.

Ceapa se curata si se taie brunoise, morcovii se spala se curata si se vor taia si ei la fel ca ceapa. Usturoiul il vom taia in fasii subtiri, iar cartofii ii spalam, curatam si ii vom taia in cubulete de marime potrivita si ii vom pune la fiert in apa cu sare.

Cernem si faina, patrunjelul il curatam, spalam si tocam marunt. Pasta de tomate se va dilua in apa sau in supa.

Punem o tigaie in care adaugam ulei, in aceasta adaugam bucatile de carne, le lasam sa se soteze si sa prinda culoare pe toate partile. Dupa aceea adaugam ceapa si morcovii, adaugam 150 ml de supa si lasam sa fiarba.

Vom scoate carnea si o vom pune separate, continuand fierberea iar peste ceapa si morcovi vom adauga faina cernuta dizolvata in apa rece si pasta de tomate si vom sara si pipera si adaugam restul de supa lasand sa fiarba bine si sa scada, aproximativ 25-30 de minute.

Cand acest sos este gata, luam de pe foc si lasam un pic sa se raceasca, se poate strecura sosul sau il putem blenda, eu am ales varianta a doua. Sosul rezultat l-am adaugat peste bucatile de carne de pui, adaugam usturoiul si continuam 15-20 de minute fierberea, aproape de final adaugam vinul si verdeata.

Acest preparat se va servii cu cartofii nature, care au fost fierti iar deasupra am presarat verdeata.

Pofta buna

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Ostropel de pui 184018
retete culinare - Ostropel de pui 184019

COMENTARII (10)

MotanLaOale 1

24.10.2012, 17:33

adry88 1

24.10.2012, 18:12

Bya Ralu 1

21.12.2012, 11:20

ce bun e

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D