Oua umplute, fara maioneza!

de bubulina44 in Aperitive / Garnituri, 14 Apr 2012 | 2363 vizualizari

 

In ultimii ani, aproape in fiecare an am facut numai oua rosii de Paste, anul acesta le voi face tot rosii, dar la Roma, in vizita la parinti :) Voi posta poza la intoarcere ;) Si tot aproape in fiecare an, nu reusim sa le mancam toate asa ca preparam oua umplute, dupa ce au trecut Pastile :) Ne facem pofta dar mancam si oua umplute mai lejere!

 

INGREDIENTE

  • 8-10 oua rosii, de casa :) cate doriti si de care aveti
  • 2-4 felii sunca
  • 1 catel usturoi
  • 1 lingura mustar (dulce sau iute)
  • 6-8 masline verzi
  • 2-3 linguri parmezan
  • zeama de la o jumatate de lamaie
  • patrunjel verde sau uscat
  • 1 lingura ulei (de masline e si mai bun)
  • sare, piper dupa gust
Portii: 20
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Oua umplute, fara maioneza!:

 Se toaca cat mai marunt sunca si maslinele verzi.

Ouale se taie in jumatati si se pregatesc pentru umplere.

Intr-un castron se zdrobeste galbenusul cu furculita, se amesteca cu un fir de ulei de masline apoi se adauga treptat sunca, maslinele, un praf de parmezan si usturoiul tocat (un singur catel de usturoi e suficient pentru aroma) pana se formeaza o pasta omogena.

Se umplu albusurile cu pasta obtinuta apoi se orneaza dupa preferinte. Fara maioneza, sunt la fel de cremoase dar mai ales sanatoase.

 

 

 

 

RETETA IN IMAGINI

Oua umplute, fara maioneza!-0
Oua umplute, fara maioneza!-1
Oua umplute, fara maioneza!-2
Oua umplute, fara maioneza!-3
Oua umplute, fara maioneza!-4
Oua umplute, fara maioneza!-5

COMENTARII (15)

mihaelar63

mihaelar63 1

14.05.2012, 12:44

Place
Frumoase culori in farfurie

bubulina44

bubulina44 1

13.06.2012, 09:21

Multumesc Mihaela! raspund cu intarziere pentru ca am cam absentat de pe aici, stau cam prost cu timpul...

Bunica

Bunica 1

04.11.2012, 07:07

La multi ani!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!