Pachetele de primavara cu sos de chilli

de Rux in Aperitive / Garnituri, 31 Aug 2012 | 2046 vizualizari

 

Simple, sau cu somon, intr-un sos de chilli condimentat, sunt foarte gustoase!

 

INGREDIENTE

  • o cana de varza dulce( sau chinezeasca)
  • 1/2 castravete
  • 1/2 dovlecel
  • 1 morcov
  • 3 frunze de salata verde
  • 1 ceapa
  • 1 cana de orez fiert thai Jasmine
  • 2 linguri de ulei de orez
  • 1 bucatica de ghimbir( cat o moneda)
  • 3 catei de usturoi
  • 2 linguri sos de soia
  • 1 lingurita din condimentul " 5 condimente chinezesti"
  • 3 bucati ciuperci la alegere( pot fi shitake deshidratate)
  • foite de orez
  • grasime de cocos( pentru prajit)
  • sare himalayana( sau de mare)
  • somon afumat( daca doriti)

pentru sos:

  • 1 cana de rosii in bulion Cirio)
  • un varf de lingurita bobite de coriandru
  • un praf de turmeric
  • 1/2 lingurita pudra de usturoi
  • piper
  • sare
  • chilli dupa gust
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pachetele de primavara cu sos de chilli:

Se toaca marunt varza, se rade morcovul. Ceapa , usturoiul si ghimbirul se dau si ele pe razatoare sau se taie marunt. Dovlecelul se taie pe lung fasii cu cutitul de legume si apoi se taie marunt, la fel si castravetele.

Daca se folosesc ciuperci chinezesti acestea se deshidrateaza in apa( vedeti timpul indicat pe ambalaj) si apoi se taie bucati.

Orezul se fierbe , se pune o cana de orez si doua cani si jumatate de apa, se fierbe pana se avapora apa la foc mic , apoi se sareaza usor dupa gust.

Intr-o tigaie se pune uleiul si se adauga ceapa, usturoiul si ghimbirul, se lasa doua trei minute si se adauga legumele amestecate cu condimentul chinezesc.. Se lasa pe foc mic in jur de 7 minute, Se pune sosul de soia, se amesteca si se sareaza dupa gust.

Se adauga orezul fiert peste legume si se amesteca usor.

Foitele de orez se inmoaie doua trei minute in apa rece apoi se trece la umplerea lor. Adaugam si somon daca dorim peste legume si orez.

Se prajesc pachetelele in ulei ( de cocos), palmier, ulei de masline, ulei de orez, sau se coc pana se rumenesc la cuptor la 200 de grade. Aveti doua variante, alegeti pe cea care va convine.

Sosul se face amestecand o cana de rosii in bulion( Cirio) la blender cu un praf de chilli, un varf de lingurita de bobite de coriandru, un praf de turmeric, usturoi pudra 1/2 lingurita, ( atentie cat doriti sosul de iute), piper si sare daca e nevoie.

 

RETETA IN IMAGINI

Pachetele de primavara cu sos de chilli-0
Pachetele de primavara cu sos de chilli-1
Pachetele de primavara cu sos de chilli-2
Pachetele de primavara cu sos de chilli-3
Pachetele de primavara cu sos de chilli-4
Pachetele de primavara cu sos de chilli-5
Pachetele de primavara cu sos de chilli-6
Pachetele de primavara cu sos de chilli-7
Pachetele de primavara cu sos de chilli-8
Pachetele de primavara cu sos de chilli-9
Pachetele de primavara cu sos de chilli-10
Pachetele de primavara cu sos de chilli-11
Pachetele de primavara cu sos de chilli-12
Pachetele de primavara cu sos de chilli-13
Pachetele de primavara cu sos de chilli-14
Pachetele de primavara cu sos de chilli-15
Pachetele de primavara cu sos de chilli-16

COMENTARII (46)

Rux 1

02.09.2012, 18:45

Mena iubito...multumesc de vizita deosebita si te imbratisez draga mea draga!

kukibella 1

18.09.2012, 12:44

CE BİNE ARATA

Panacris 1

25.04.2013, 17:33

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

pe 06.12 la 19:41