Pachetele de vinete

de lia maria in Pui, 30 Noi 2010 | 8004 vizualizari

 

Este o reteta din bucataria turceasca, pe care am vazut-o intr-o dupa-masa la tv. Mi-a starnit interesul si am incercat-o. Este minunata la gust, arata bine in farfurie, nu este greu de facut si cu siguranta am s-o mai gatesc cu mare placere.

 

INGREDIENTE

  • 2 vinete maricele
  • 1 ceapa mare
  • 1 ardei iute
  • 1 rosie
  • ½ piept de pui
  • 10-15cm partea alba de praz
  • 2 linguri pasta de bullion
  • 3 linguri ulei
  • Sare
  • Piper
  • ½ lingurita usturoi uscat
  • ½ lingurita chimen macinat
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pachetele de vinete:

Curatam vinetele de coaja, in fasii si le taiem pe lungime in felii de 8-10mm grosime. Le punem intr-un bol si le presaram cu putina sare.Ceapa curatata si spalata, o taiem marunt iar prazul si ardeiul iute, fideluta.

Incingem 1 lingura de ulei intr-o tigaie,adaugam ceapa, prazul si ardeiul iute (inafara de doua inele, care le pastram pentru décor)si calim cateva minute dupa care adaugam pieptul de pui, taiat in cuburi. Adaugam mirodeniile si putina sare si lasam pe foc inca cateva minute pana ce carnea isi schimba culoarea, dupa care adaugam pasta de rosii, mai lasam 5-10’ sub capac, pentru a se fierbe carnea si a se patrunde aromele, dupa care luam de pe foc.

Revenim la feliile de vinete, pe care le trecem pe sub un jet de apa, pentru a indeparta excesul de sare, apoi le stergem cu servet absorbant. Punem o tigaie tip gratar la incins, adaugam uleiul ramas si prajim feliile de vinete, rand pe rand, pe ambele parti dupa care le scoatem pe servet absorbant.

Folosindu-ne de un bol, luam rand pe rand, felii de vanata pe care le asezam in forma de petale, pe fundul vasului, suprapuse iar la exterior una langa alta dar sa atarne in exterior ( vezi foto). Umplem bolul cu jumatate din compozitia pregatita si incepem sa inchidem petalele rand pe rand. Intoarcem bolul si transferam pachetelul, in palma, apoi il asezam in tava tapetata cu hartie de copt.

Deasupra fiecurui pachetel punem o felie de rosie si un inel de ardei iute. Introducem tava in cuptorul incins, pentru 20’. Se servesc calde sau reci deopotriva.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pachetele de vinete" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

mihaelar63 1

30.11.2010, 23:20

ingenios si interesant

Sidy 1

01.12.2010, 07:53

Waw ce bine arataaaaaaaa Ai prezentat reteta si ai facut niste poze grozave Felicitari toate furcutele

nilguin 1

14.04.2011, 22:44

super gustoasa

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mușuroi de cârtiță

ieri la 23:40

Creveti cu usturoi reteta rapida si sanatoasa

ieri la 22:46

Reteta delicioasa de Prajitura cu miere si crema de vanilie, gust autentic si textura fina

de Miha 9

ieri la 22:36

Fasole batuta cu ceapa scazuta si usturoi, cea mai buna mancare de post

de laura_n 7

ieri la 17:01

Conopidă cu hummus și avocado, rețeta gustoasă de post

ieri la 14:07

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Taietei chinezesti cu pui si trei feluri de ciuperci