Paine alba de casa

de Rux in Piine, 10 Oct 2012 | 8379 vizualizari

 

Nu am mai preparat de ceva vreme... s-a racorit afara destul de bine, asa ca a venit timpul painii de casa cu miros si gust irezistibil!

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina alba
  • 2 oua maricele
  • 50 gr drojdie proaspata
  • 400 ml apa calduta
  • 150 ml iaurt( unul mic)
  • 2 lingurite si jumatate de sare de mare
  • 1 lingura de zahar brun
  • 1 galbenus pentru uns
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine alba de casa:

Se cerne faina, se face in mijloc o gropita unde vom pune drojdia lichefiata in prealabil cu 10m ml apa( din total) si o lingura de zahar brun.

Pe margine se pune sarea si ouale Se adauga iaurtul, apa calduta treptat si se framanta aluatul pana se omogenizeaza bine si devine elastic si usor manevrabil.

Lasam la crescut dupa ce il crestam adanc in forma de cruce cu un cutit. Se pune la loc caldut o ora pana isi dubleaza volumul.

Cand a crescut aluatul, il pliem de trei ori apoi il asezam in forma pregatita( la alegere) Daca punem in tava de cozonac si aceasta este mai mica vom face doua paini.

Ungem cu galbenus si mai lasam la crescut inca o jumatate de ora.

Coacem pentru 45-50 de minute la 200 de grade daca facem o paine mare iar daca facem doua paini pentru 30 sau 35 de minute.

Scoatem painea pe un gratar la racit si o taiem numai dupa ce este rece complet.

Painea de casa dupa parerea mea nu se compara cu nimic din comert...

 

RETETA IN IMAGINI

Paine alba de casa-0
Paine alba de casa-1
Paine alba de casa-2
Paine alba de casa-3
Paine alba de casa-4
Paine alba de casa-5
Paine alba de casa-6
Paine alba de casa-7

COMENTARII (51)

gaby_gabytza 1

20.11.2012, 13:54

Bunica 1

11.10.2013, 13:19

O painica foarte buna!

babi5 1

12.10.2013, 11:50

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04