Paine bruna cu seminte de floarea soarelui

de mihaelar63 in Piine, 21 Mar 2021 | 2042 vizualizari

 

 Pentru ca am putin mai mult timp si pentru ca inca am stoc de faina ,prepar paine numai in casa . O sa ne amintim razand de vremea bau-baului ca  rafturile din magazine erau goale . Era un adevarat trofeu sa gasesti drojdie.

 

INGREDIENTE

  • 550 faina alba tip 650
  • 150 gr faina integrala de grau
  • 150 gr faina secara
  • 150 gr seminte floarea soarelui decorticate
  • 550 ml apa calduta
  • 25 gr drojdie proaspata
  • 4 linguri ulei rapita .
  • 1 lingurita zahar
  • 1.5 lingurita sare
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine bruna cu seminte de floarea soarelui:

  1.  Drojdia se farmiteaza si se amesteca in apa calduta , jumatate din uleiul de rapita impreuna cu 100 gr faina alba si lingurita cu zahar .
  2. Zaharul ajuta la grabirea procesului de fermentare .
  3.  Am amestecat totul in cuva aparatului de paine Tefal .
  4. Dupa 15 minute drojdia lucra cu spor si am observat ca am o emulsie spumoasa .
  5. Am adugat restul de fainuri si sarea .
  6. Semintele de floarera soarelui se aduga dupa ce aluatul este bine framntat .
  7. Am verificat aluatul si mi-a parut usor moale si destul de lipicios .
  8. Stiu ca aluatul cu faina de secara este lipicios .
  9. Mi-am zis ca ma risc , sa vad ce iese .
  10. In alte conditii mai puneam putina faina .
  11. Dupa o orad e framntare si dospire aluatul aproape si-a triplat volumul .
  12. Am amestecat aluatul sa se sparga bulele de aer si l-am pus in tava  unsa cu 2 linguri de ulei .
  13. Pe deasupra am presarat semintele de floarea soarelui .
  14. Foarte rapid , in 20 minute aluatul din nou a crescut frumos .
  15. Am pus tava cu aluat la cuptorul preincalzit la 220 grade .
  16. Nu a fost nevoie sa pun vas cu apa pentru a face aburi pentru ca a ajutat faptul ca aluatul a fost destul de moale .
  17. Dupa 10 minute am redus temperatura la 180 .
  18. Am copt painea inca 40 minute . Asta depinde de cuptor . Mie imi place painea bine coapta .
  19. Dupa ce am oprit cuptorul am scos painea pe un gratar de inox si am acoperit-o cu un servet curat . Asta sa obtin o coaja mai moale.
  20. Pofta buna !!!

TIPS-URI

1

Zaharul ajuta la grabirea procesului de fermentare .

2

Am obtinut o minunata paine de culoare bruna cu seminte dulci de floarea soarelui !!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine bruna cu seminte de floarea soarelui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

mihaelar63 1

22.03.2021, 21:58

Katty : mister !!!! ... si groaza

dantes 1

23.03.2021, 09:55

Buna!

Rahela Velicu 1

01.06.2021, 20:33

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Paine