Paine cu iaurt

de Oana in Piine, 5 Mar 2010 | 5953 vizualizari

 

Buna dimineata! Poftiti la micul dejun!

 

INGREDIENTE

  • 300 g iaurt natural
  • 50 ml apa
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingura zahar
  • 500 g faina
  • 1 plic drojdie granulata
  • un ou pentru uns
  • mac
  • susan
Portii: 1
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine cu iaurt:

Ingredientele le-am pus in ordinea de mai sus in masina de paine, iaurtul si apa sa fie caldute, eu le-am tinut inainte pe calorifer. Se seteaza programul de framantat + dospit, dureaza 1h25'. Se scoate aluatul din cuva masinii, se presara cu faina si se imparte in doua. Se formeaza doua suluri si apoi se rasucesc intre ele. Se aseaza intr-o tava de cozonac, unsa cu ulei si tapetata cu faina si se mai lasa la dospit 30 de minute, intr-un loc cald, pana se umple tava. Eu am tinut tava pe aragaz, cuptorul fiind dat drumul la minim.

Se bate un ou, eu am pus unul mic de prepelita, se unge cu grija painea, fara a apasa prea tare cu pensula, apoi se presara mac si susan. Se coace paine 25 de minute la foc mic, pe gratarul de sus. Verificati cand e rumena deasupra, in functie de cuptor o coaceti mai mult sau mai putin...

Se scoate paine din tava cat e calda si se aseaza pe un gratar sa se raceasca.

 

RETETA IN IMAGINI

Paine cu iaurt-0
Paine cu iaurt-1
Paine cu iaurt-2
Paine cu iaurt-3
Paine cu iaurt-4
Paine cu iaurt-5
Paine cu iaurt-6
Paine cu iaurt-7
Paine cu iaurt-8
Paine cu iaurt-9
Paine cu iaurt-10
Paine cu iaurt-11

COMENTARII (13)

nadina73

nadina73 1

06.03.2010, 01:29

foarte bine arat grozav chair

Oana

Oana 1

06.03.2010, 08:20

Crissa, da, cu lapte si eu am mai facut, e excelenta painea asta! azi fac iar inca una

Oana

Oana 1

06.03.2010, 10:36

Gata, e la dospit in masina

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!