Paine de casa

de Dana_Retetegg in Piine, 6 Mai 2012 | 2446 vizualizari

 

Pentru ca ne tot avertizeaza la tv ca si painea e plina de e-uri nocive, am decis sa fiu harnicuta si sa incep usor, usor sa fac paine de casa. Nu se face greu deloc, mai ales ca eu mi-am adaptat reteta astfel incat sa-mi fie cat mai usor.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina,
  • 40 g drojdie,
  • 450 ml lapte,
  • 2 linguri de ulei,
  • 2 lingurite de zahar,
  • 1 lingurita sare,
  • 1 galbenus de ou,
  • seminte de susan si in.
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine de casa:

Faina am cernut-o si am pus-o intr-un bol incapator.  

Am incalzit putin laptele si am dizolvat in el zaharul si drojdia.  

Le-am adaugat peste faina, am pus sare si ulei.  

Am framantat timp de cateva minute aluatul, apoi l-am pus la dospit 1 ora intr-un loc mai cald.  

Cand s-a dospit l-am impartit in 2 bucati egale. Le-am modelat de forma lunga si aprox egala. Am impletit (ma rog, in stilul meu) si am pus in tava pe hartie de copt.  

Am mai lasat 10 -15 min sa creasca si in tava, am uns cu galbenus si am pus semintele.  

Am bagat painica in cuptorul preincalzit si am lasat-o la foc mediu spre mic 45 de minute.  

In functie de cuptor o lasati pana cand face crusta crocanta, sau daca va place mai putin crocanta o lasati mai putin.  

Mie mi-a crescut mai mare decat cozonacii, imi era teama ca o sa cada din tava :)) A iesit rumena si crocanta in exterior, pufoasa in interior si putin dulceaga de la zahar. O minunatie!

 

RETETA IN IMAGINI

Paine de casa-0
Paine de casa-1

COMENTARII (27)

Sim0na 1

06.05.2012, 20:51

o pufoasa de painica!

Bucataras Medi 1

06.05.2012, 21:18

ce frumos a crescut si ce rumena este.

Dana_Retetegg 1

06.05.2012, 23:20

Multumesc mult

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04