Paine impletita in sase, cu rozmarin

de Rux in Piine, 28 Noi 2010 | 1749 vizualizari

 

Din nou o reteta pe care am probat-o a Laurei Adamache...pe care o admir foarte tare...o painica absolut delicioasa si atat de aromata, unde mai pui ca e si foarte decorativa!

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina
  • 250 gr apa
  • 25 gr drojdie(eu am folosit 7 gr uscata)
  • 1 lingurita rasa zahar/miere/malt
  • 2 linguri ulei masline
  • 1 lingurita sare
  • rozmarin
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine impletita in sase, cu rozmarin:

In vasul de paine cernem faina si punem drojdia adaugam apoi uleiul si apa, zaharul si uleiul de masline.

Framantam un aluat mai tare si compact sa-l putem modela.

Il lasam acoperit 30 de minute pana devine pufos si-l putem lucra usor.

Il rasturnam pe masa infainata il facem sul si-l taiem apoi in 6 bucati egale.

Il taiem.

Intindem bucatile in forma de sul( snur).

Prindem capetele unele peste altele si-l intindem in forma de raza.

urmam trei miscari:

1.Snurul din dreapta il aducem in partea stanga

2.Snurul din stanga il aducem in partea dreapta

3.Facem un spatiu intre cele 4 snurulete si aducem snurul din stanga in centru dupa care aducem un alt snurulet din dreapta in stanga

Acum aducem snurul din dreapta sus in centru dupa care aducem un alt snur din stanga in dreapta.

Si tot asa pana terminam de impletit.

Capetele de jos le inchidem ca pe cele de sus adica le presam unule peste altele

Lasam la crescut in tava o ora.

Ungem apoi cu ulei apoi presaram rozamrin uscat sau proaspat.

Incalzim cuptorul intai la 220 grade unde bagam painica pentru zece minute si apoi la 200 grade inca 20 maxim 25 de minute.

O painica cu coaja crocanta si fff foarte aromata....

 

 

COMENTARII (24)

elena1988

elena1988 1

11.02.2011, 16:33

era mai bine daca aveai si poze cu impletitura era mai bine,adica cu pasii

Rux

Rux 1

11.02.2011, 16:39

Pasii sunt foarte bine reprezentati la Laura pe blog

Ligia Bxl

Ligia Bxl 1

21.02.2011, 12:40

ce frumuseturi

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

la 06:05

Cotlet de ton la grătar

de Bunica 6

Cotlet de ton la...

ieri la 20:05

Prăjitură frageda cu mere

de Bunica 6

Prăjitură...

ieri la 19:51

Gustare cu friptură de curcan

Gustare cu...

ieri la 19:24