Paine irakiana (Samoon)

de Catalina L in Piine, 3 Oct 2017 | 3203 vizualizari

 

Astazi in Irak se sarbatoreste ziua nationala.
https://blogulluicatalina.blogspot.com/2017/10/paine-irakiana-samoon.html
Le samoon este pâinea tradițională irakiană.
Este in forma de romb de dimensiuni intre 10 si 15 cm.
O gasim peste tot, la restaurante este facuta pe loc într-un cuptor de cărămidă special pentru pâine.
Locuitorii de la Bagdad se laudă deci cu ”pâine mereu proaspătă”, fie că este vorba despre lipia libaneză, fie că este vorba despre pâinea tradițională irakiană Samoon.

 

INGREDIENTE

  • 3 cani de faina (550 g)
  • 1 cana de apa calduta (250 ml -300 ml)
  • 1 lingura sare
  • 3 linguri de ulei
  • 2 linguri de drojdie uscata
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine irakiana (Samoon):

Pregatim maiaua: facem un amestec din drojdie, un pic de apa calduta si 2 linguri de faina. Lasam sa-si dubleze volumul.

In castronul unde formam aluatul, punem faina, maiaua, sarea si uleiul.

Amestecati si incorporati treptat apa calduta.

Framantam cca. 10-15 minute.

Acoperim si lasam sa creasca 2 ore.

Se degazează aluatul si se-mparte in 6 parti.

Rulati fiecare bucata si faceti-le in forma de romb.

Puneti painicile pe o placa acoperita de hartie de copt si lasati-le sa creasca 30 de minute.

Incalziti cuptorul la 180° C.

Decorati cu lama unui cutit, ungeti-le cu lapte si presarati mac, susan

Coaceti timp de 30 - 35 minutes sau pana cand sunt frumos colorate.

Sunt bune natur sau le puteti umple cu garnitura dorita !

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine irakiana (Samoon)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

ieri la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

ieri la 11:25

Cornulețe fragede - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 10:21

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Japoneze