Paine mediteraneana cu ulei de masline

de RuxyRux in Piine, 12 Noi 2010 | 11013 vizualizari

 

O paine atat de gustoasa si atat de simplu de facut...iar aroma e cu adevarat mediteraneana...

 

INGREDIENTE

  • 300 ml apa calduta
  • 450 gr faina
  • 2 lingurite zahar( brun)
  • 1 lingura sare
  • 1 lingura ulei de masline( preferabil extravirgin)
  • 1 plic drojdie uscata( 7 gr)
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine mediteraneana cu ulei de masline:

Se amesteca ingredientele uscate intr-un vas( lighean de paine), si apoi se adauga apa, se framanta maxim 7 min, apoi se adauga uleiul de masline, se mai framanta trei minute, apoi se unge cu ulei de masline, se acopera cu folie si se lasa la crescut 40-60 min, pana isi dubleaza volumul...

Cand a crescut, se modeleaza in forma de paine dorita, cu mainile unse cu ulei de masline, ies doua mici sau una mare....se cresteaza cu un cutit in forma de franzela, se pune in tava acoperita cu hartie de copt( sau tapetata cu ulei si faina) si se da la cuptorul incins la 200 grade 25-30 min...e atat de buna!

 

TIPS-URI

1

pentru painica din fotografie am dublat reteta...

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine mediteraneana cu ulei de masline" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Roti ( paine indiana )