Paine neagra

de Lau in Piine, 19 Mar 2011 | 1630 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina neagra
  • 2 ou
  • o lingura sare
  • 2 linguri zahar daca o dorim mai dulce punem mai mult
  • 2 linguri margarina
  • 30 g drojdie proaspata
  • 300 ml apa calduta
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine neagra:

facem maiaua din 1 ou, 2 linguri de apa calduta, margarina si un pic de sare ,

amestecam si lasam 15 min,

intr-un lighean punem faina facem gaura in mijloc adaugam maiaua,framantam aluatul  si lasam o ora la cald pana isi dubleaza volumul

dam forma pe care o dorim painii.

eu am facut ca o chifla mai mare, ungem cu oul batut si dam la cuptor pana se rumeneste

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Paine neagra 92832
retete culinare - Paine neagra 92833

COMENTARII (19)

kamy 1

20.03.2011, 16:37

buna

Lau 1

20.03.2011, 18:08

kamy

adry88 1

26.05.2011, 12:01

e foarte gustoasa

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D