Paine umpluta

de AnyCostescu in Piine, 14 Iun 2013 | 3025 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru aluat :

  • 1 lingurita drojide
  • jumatate de lingurita sare
  • jumatate de lingurita zahar
  • 50 g unt
  • 250 g lapte
  • 1ou
  • putin rozmarin
  • faina cat cuprinde

Pentru umplutura:

  • 500 g carne tocata
  • 1 bucata de carnat taranesc
  • 1 ceapa
  • 3 oua
  • usturoi
  • boabe de coriandru
  • piper ,sare
  • ulei
  • cateva fire patrunjel si marar
  • ou pt uns
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine umpluta:

Drojdia o amestecam cu zaharul, sarea si putin lapte cald si lasam sa creasca..

Restul de lapte se pune pe foc cu untul ,si se lasa pana untul s-a topit

Intr-un bol punem faina(eu am pus initial aproximativ 400 g apoi am mai adaugat pe parcurs ) , oul ,drojdia si untul amestecat cu lapte si incepem sa amestecam mai intai cu o furculita pana se omogenizeaza totul.

Completam cu faina si ne punem mainile la treaba pana rezulta un aluat potrivit de moale dar elastic ..

Se lasa aluatul la crescut pana isi dubleaza volumul.

Intre timp facem umplutura.

Carnatul se taie cubulete mici si se prajeste in putin ulei.

Ceapa se curata, se taie cubulete si se pune la calit pana se inmoaie, apoi adaugam carnea tocata si lasam sa se caleasca impreuna pana carnea isi schimba culoarea.

Punem sare ,piper,coriandru, usturoi pisat(eu am avut mujdei gata facut) si se amesteca bine.

Spre final se pune si carnatul prajit si oprim focul.

Lasam deoparte pana se raceste complet.

Dupa ce s-a racit punem 3 oua si amestecam bine.Adaugam marar si patrunjel tocat marunt si umplutura e gata :)

Dupa ce a crescut aluatul se rupe bucati si se intind foi..PUnem pe fiecare foaie umplutura si rulam.Facem asa cu toate bucatile de aluat..

Eu am pus rulourile intr-o tava rotunda..Tava mea era mica si am pus doar 2 dintre ruloruri iar celalalt l-am copt aparte .

Se ung cu ou batut bine si se dau la cuptor pana se rumenesc frumos..

Este foarte buna painea calda dar si dupa ce s-a racit..

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Paine umpluta 236540
retete culinare - Paine umpluta 236544
retete culinare - Paine umpluta 236546
retete culinare - Paine umpluta 236549
retete culinare - Paine umpluta 236551
retete culinare - Paine umpluta 236554
retete culinare - Paine umpluta 236556
retete culinare - Paine umpluta 236557
retete culinare - Paine umpluta 236559
retete culinare - Paine umpluta 236560
retete culinare - Paine umpluta 236562
retete culinare - Paine umpluta 236563
retete culinare - Paine umpluta 236565
retete culinare - Paine umpluta 236566
retete culinare - Paine umpluta 236567
retete culinare - Paine umpluta 236568
retete culinare - Paine umpluta 236571
retete culinare - Paine umpluta 236578
retete culinare - Paine umpluta 236582
retete culinare - Paine umpluta 236583
retete culinare - Paine umpluta 236584
retete culinare - Paine umpluta 236586
retete culinare - Paine umpluta 236587
retete culinare - Paine umpluta 236588
retete culinare - Paine umpluta 236589
retete culinare - Paine umpluta 236590
retete culinare - Paine umpluta 236592
retete culinare - Paine umpluta 236593

COMENTARII (26)

Rocsi 1

14.06.2013, 20:49

Cat de bine poate sa arate

Alina26 1

14.06.2013, 20:51

ce bine arata...vreau si eu o bucatica!!!!

AnyCostescu 1

15.06.2013, 15:28

multumesc haideti la o felie

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S