Painici umplute

de Panacris in Piine, 20 Noi 2017 | 3573 vizualizari

 

Foarte bune pentru pachețelul pentru grădiniță, școală sau servici. Umplutura poate varia în funcție de preferințele sau ce aveți la îndemână în frigider.
Spor și poftă bună!   
 
 

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • Făină alba de grâu cca. 600 g
  • Ulei de măsline 2 linguri
  • Ulei de floarea soarelui 1 lingură
  • Zahăr tos 2 lingurițe
  • Sare de mare 1 linguriță
  • Drojdie uscată 1 plic
  • Lapte călduț cca. 400 ml
  • Pentru umplutură:
  • Pasta de roșii 2 linguri
  • Carne de pui fiartă cca. 100 g
  • Salam cca. 50 g
  • Roșii cherry cca. 12 bucăți
  • Cașcaval ras cca. 100 g
  • Oregano
  • Pentru uns:
  • Galbenus de ou 1 bucată
  • Semințe de susan alb si negru cca. 1 lingură
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Painici umplute:

“Amestecați toate ingredientele până veți obține o masă omogenă. Puneți masa obținută într-o pungă și dați la frigider pentru 2 ore. Apoi scoateți aluatul din frigider, adunați-l ușor cu făină și formați pateuri cu orice umplutură!” Așa spune Alina, https://gatestesanatossigustos.blogspot.ro/search?q=painici, în descrierea rețetei sale, eu am ales însă ajutorul nr.1 din bucătăria mea, Maricica, mașina de frământat și copt pâine ;)

 În recipientul mașinii de pâine se pune laptele călduț, făina cernută, sarea, zahărul, uleiul și drojdia (Atenție! Păstrați această ordine dacă vreti să crească aluatul!!!) Se programeaza aparatul pentru frământat fără dospit. Când s-a terminat programul, se scoate aluatul și se pune la rece acoperit cu folie alimentară cca. 2 ore. Aluatul care a crescut chiar foarte bine la rece, se împarte în bile (cca. 12bucăți!). Bilele se întind cu palma sau sucitorul, se ung cu pasta de tomate, se asezonează cu oregano, apoi se așază fâșii de carne fiartă, bucățele de salam, cașcaval ras și câte o roșie cherry. Se închid bucățile de aluat ca și o bocceluță, apoi se rotunjesc în palme, cât să se obțină o formă rotundă de pâinici/chifle, apoi se așază într-o tavă tapetată cu foaie de pergament, cu o mică distanță între ele și se ung cu gălbenușul de ou bătut, și se presară semințele de susan. Pâinicile se dau la copt în cuptorul preîncins cca. 40 min, la 180 grade C.

Spor și poftă bună! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Painici umplute" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Paine suedeza, cu faina integrala si seminte