Primele mele pide cu seminte si branzeturi

de mihaelar63 in Piine, 2 Mar 2020 | 2637 vizualizari

 

 Zilele trecute seara vizionam o emisune culinara cu vestitul brutar Paul Holywood . Se plimba prin Ierusalim si prezenta produsele de paine si patiserie  ce pot fi gasite in  vechiului oras. Mi-a atras atentia  placintele-pide  cu seminte,preparate din aluat simplu de paine  . Cel ce le prepara spunea ca reteta  cu specific sirian -curd este mostenita de la bunica lui.Umpluturile erau diverse ,de la amestec picant cu pui pana la branzeturi sau simple cu vegetale . Nu a fost greu sa pun in aplicare ideea pentru ca tocmai aveam aluat dospit de paine .Alaturi de o salata, aceste pide constituie o masa foarte gustoasa . Intre timp m-am documentat si am sa revin cu noi retete .
 

 

INGREDIENTE

  • 400 gr aluat simplu, crescut de paine alba
  • 250 gr branza proaspata de vaca
  • 150 gr telemea sarata de vaca
  • 1 lingura cu varf de seminte susan negru
  • 1 lingura rasa zaatar-eu il am cumparat chiar din Ierusalim
  • sare
  • piper negru macinat
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Primele mele pide cu seminte si branzeturi:

  1. Aluatul de paine se pune pe o planseta infainata .
  2. Amestecati aluatul cu semintele de susan .
  3. Pregatiti umplutura , amestecand branzeturile  cu sare, zaatar si piper .
  4.  Telemeaua de vaca  trebuie  razuita  sau sfarmata cu furculita .
  5. Aluatul se imparte in patru . Fiecare bucata se intinde in foaie subtire usor dreptunghiulara .
  6. Distribuiti in mod egal amestecul de branzeturi pe fiecare foaie de aluat .
  7. Bucatile de aluat se ruleaza usor pe marginile laterale si se rasucesc la capete .
  8. Forma finala a aluatului umplut trebuie sa semene cu o barcuta .
  9. Transferati ,, barcutele" in tava tapetata cu hartie de copt.
  10. Presarati cu piper negru macinat pentru o nota picanta in plus  !!
  11. Puneti pidele la cuptor 200 grade C  timp de 30 minute .
  12. Serviti pidele cu legume sau cu salata preferata de cruditati.

TIPS-URI

1

Pidele cu seminte si branzeturi pot fi servite atat calde cat si reci .

Daca ti-a placut reteta noastra "Primele mele pide cu seminte si branzeturi" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Paine cu seminte de floarea soarelui