Palarioare cu carne, ciuperci si verdeata

de Ancutsa in Aperitive / Garnituri, 24 Oct 2016 | 2592 vizualizari

 

Palarioare cu aluat de casa, carne, ciuperci si verdeata. Pot fi servite calde, dar pot fi luate si la pachet la serviciu sau in drumetii. Sunt simple si satioase.

 

INGREDIENTE

Pentru 30 de palarioare:

  • pentru aluat:
  • 5 g drojdie uscata (la plic);
  • 2 linguri ulei de masline;
  • 1 pahar (aprox 250 ml) apa calduta;
  • faina cat cuprinde;
  • 1 varf de lingurita zahar;
  • 1 lingurita sare;
  • pentru umplutura:
  • 300 g carne tocata;
  • Sare si piper;
  • 1 ou;
  • Ciuperci la borcan;
  • Cateva fire de patrunjel si marar;
  • In plus:
  • Un ou batut bine.
Portii: 30
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Palarioare cu carne, ciuperci si verdeata:

Pentru aluat: se dizolva drojdia in apa calduta, se adauga putin zahar, apoi sare, uleiul de masline si faina cat cuprinde. Se amesteca bine si se framanta pana se desprinde aluatul de pe maini. Coca trebuie sa fie suficient de tare pentru intins.

Aluatul se lasa o jumatate de ora la dospit.

Pentru umplutura: se caleste carnea intr-o tigaie cu putin ulei incins, se condimenteaza dupa gust, iar cand se rumeneste bine, se da de pe foc. Dupa ce s-a racit, se incorporeaza oul. Eu am pus ciupercile si verdeata tocata marunt numai in cateva palarioare, pentru ai mei. Eu le prefer doar cu carne.

 

Aluatul se mai framanta putin apoi se intinde in foaie potrivit de subtire, se taie in cercuri cu ajutorul unui pahar. Se ia un cerc de aluat, se umple cu carne, iar daca va plac ciupercile si verdeata, adaugati-le si pe ele, apoi se acopera cu un alt cerc de aluat si se da forma de palarioara cu ajutorul unei furculite. Se taie din nou cu paharul, pentru a indeparta excesul de aluat.

Se ung palarioarele cu oul batut bine si se asaza intr-o tava cu foaie de copt.

Se dau la cuptorul preincalzit, la foc potrivit, cam 25 de minute sau pana se rumenesc.

 

Pofta Buna!

 

 

Daca va place reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu:  http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2016/10/palarioare-cu-carne-ciuperci-si-verdeata.html

TIPS-URI

1

Sfat! Acest tip de aluat e potrivit pentru pizza, placinte, strudele, pateuri.

Daca ti-a placut reteta noastra "Palarioare cu carne, ciuperci si verdeata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

Ancutsa 1

26.10.2016, 15:57

Multumesc frumos, Anca!

mihaelar63 1

30.10.2016, 22:53

Grozave

Ancutsa 1

31.10.2016, 09:30

Mihaela, multumesc mult!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

Reteta de placinte cu feta, spanac si marar

de laura_n 7

pe 15.03 la 17:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4847 puncte

oanapl

1550 puncte

mihaelar63

1439 puncte

madi_marin

1092 puncte

Rocsi

749 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Oua in chifle