PANDIȘPAN CU RUBARBĂ ȘI ZMEURĂ

de Panacris in Prajituri, 29 Iun 2015 | 1024 vizualizari

 

Toată Bucătărimea, rubarbă în sus rubarbă în jos;) Musai să probez și eu :D În copilărie, l-am savurat doar în formă crudă, nici nu vreau să spun sub ce formă îl denumeau copiii :)))) Acum când am aflta că frunzele sunt otrăvitoare, nici nu știu ce să spun, ciudat, dar încă n-am pățit nimica că am păpat tijele :))) Spor la treabă ;)

 

INGREDIENTE

  • Ouă de găină 8 bucăți,
  • Îndulcitor Green Sugar 8 pliculețe sau zahăr tos 8 linguri,
  • Făină albă de grâu OOO 8 linguri,
  • Praf de copt 1 plic,
  • Oțet aromat de căpșuni 1 lingură,
  • Sare iodată 1/2linguriță,
  • Zmeură proaspătă 200 g,
  • Rubarbă 200 g,
  • Îndulcitor Green Sugar 8 pliculețe sau zahăr tos 8 linguri,
  • Pentru ornat:
  • Zahăr pudră vanilinat
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA PANDIȘPAN CU RUBARBĂ ȘI ZMEURĂ:

Zmeura se trece sub un jet de apă, apoi se pune într-o strecurătoare. Tijele de rubarbă se curăță, atenție frunzele sunt otrăvitoare, deci trebuiesc înlăturate, apoi se mărunțesc. Peste zmeură și rubarbă se presară îndulcitorul Green Sugar sau zahărul tos, câte 4 plicuțele/linguri pentru fiecare.

Gălbenușurile se amestecă energic cu îndulcitorul/zahărul, zahărul vanilinat, până se dubelază cantitatea, apoi se adaugă praful de copt împreună cu făina și se amestecă până se omogenizează compoziția.

Albușurile ținute cca. 60 de secunde la temperatura camerei se bat energic, eu l-am exploatat de THOR ;) cu un praf de sare și 1 lingură de oțet aromat cu căpșuni ;) După ce s-a obținut o spumă fermă din albușuri, se adaugă crema de gălbenușuri, amestecându-se ușor, până ce se vor îngloba toate ingredinetele. Aluatul obținut se toarnă într-o tavă tapetată cu foaie de pergament, unsă cu unt/ulei, eu am omis acest fapt și am cam avut ceva de furcă L(( Se presară fructele în proporții egale, apoi se dă prăjitura la copt în cuptorul preîncins cca. 10 minute la 200 grade, apoi 25 de minute la 180 grade. După ce trece testul scobitorii, se oprește cuptorul și se lasă la răcit în cuptor cu ușa întredeschisă. La servire se pudrează cu zahăr farin. Spor și poftă bună! :-* 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - PANDIȘPAN CU RUBARBĂ ȘI ZMEURĂ 388832
retete culinare - PANDIȘPAN CU RUBARBĂ ȘI ZMEURĂ 388833
retete culinare - PANDIȘPAN CU RUBARBĂ ȘI ZMEURĂ 388834
retete culinare - PANDIȘPAN CU RUBARBĂ ȘI ZMEURĂ 388835
retete culinare - PANDIȘPAN CU RUBARBĂ ȘI ZMEURĂ 388836
retete culinare - PANDIȘPAN CU RUBARBĂ ȘI ZMEURĂ 388837
retete culinare - PANDIȘPAN CU RUBARBĂ ȘI ZMEURĂ 388838
retete culinare - PANDIȘPAN CU RUBARBĂ ȘI ZMEURĂ 388839
retete culinare - PANDIȘPAN CU RUBARBĂ ȘI ZMEURĂ 388841
retete culinare - PANDIȘPAN CU RUBARBĂ ȘI ZMEURĂ 388843

COMENTARII (23)

Panacris 1

30.06.2015, 20:17

Dya, Gicuta vorba Ritei, trăiască LIDL doar 3,45 kg

tarasmariana 1

03.07.2015, 22:08

mihaelar63 1

07.07.2015, 07:27

Bine zici , rubarba in sus ,si-n jos . Cred cami-a venit si mie vremea ,, Motorul ''testarii de noi retete este curiozitatea culinara

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pogacele cu cascaval

de Rocsi 9

Pogacele cu...

ieri la 22:28

Fursecuri umplute cu nuca de cocos

de nadea68 5

Fursecuri umplute...

ieri la 21:55

Ciuperci umplute cu praz si mozzarella

de GeorgiG 4

Ciuperci umplute...

ieri la 20:59