Desert pandispan perfect

de LicutaMarin in Prajituri, 2 Iun 2011 | 97892 vizualizari

 

Nu stiu altii ce cred, dar pentru mine este cel mai tare pandispan pe care l-am facut vreodata. De aceasta data am renuntat la tava clasica de pandispan si l-am facut intr-o forma rotunda. Mai bine zis intr-o cratita rotunda, pe care am probat-o prima data si de care sunt foarte multumita.

 

INGREDIENTE

  • 8 oua
  • 8 linguri de ulei
  • 350 gr zahar
  • 300 gr faina
  • esenta de vanilie
  • o lingura de cacao
  • un praf de sare
  • zahar pudra (pentru ornat)
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert pandispan perfect:

1. Se bat albusurile spuma cu sarea si treptat cu zaharul, timp de 20-25 minute.

2. Se adauga uleiul cate putin, amestecand usor cu lingura de jos in sus. Apoi se aduga galbenusurile unul cate unul, vanilia si faina cate putin, amestecand foarte incet. Din compozitia rezultata se opresc trei linguri pe care le amestecam cu cacaua.

3. Se unge forma cu unt si apoi se tapeteaza cu faina (sau direct cu hartie de copt), se toarna compozitia, peste care se adauga aluatul cu cacao si se da la cuptor timp de 45-50 minute la foc mic.

4. Dupa ce s-a copt (facem testul cu scobitoarea), oprim cuptorul si lasam forma inauntru cu usa intredeschisa inca 10 minute. Apoi il scoatem, il lasam putin sa se racoreasca, dupa care il punem pe un gratar metalic sa se raceasca de tot.

5. La final il pudram cu zahar pudra.

Este un delicios pandispan cu invelis crocant si usor de facut. 

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

 Forma pe care am folosit-o este de 24 cm. Daca folositi o tava obisnuita (dreptunghiulara), ar trebui sa micsorati cantitatile sa nu curga compozitia in cuptor sau sa folositi doua tavi mai mici.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert pandispan perfect" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (70)

tanyapatap 1

02.12.2013, 16:42

Larisel 1

03.12.2013, 17:12

Putin zis perfect!

ElenaGhivnici 1

04.12.2013, 09:37

minunat,la ce temperatura se coace acest pandispan_

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake cu fructul pasiunii

ieri la 18:49

Gogosi pufoase, reteta mamei

de laura_n 7

ieri la 17:06

Tort sarat cu mazare si crema de branza, un aperitiv festiv si gustos

de Rocsi 9

pe 17.04 la 21:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Chec fara grasime...fara cuptor :)