Papanasi cu smantana si dulceata de visine

de corina241 in Prajituri, 27 Sep 2012 | 14257 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500g branza de vaci
  • 2 oua
  • 3-4 linguri de zahar
  • 1/2 lingurita de bicarbonat
  • putina zeama de lamaie
  • 200 g faina
  • coaja de lamaie
  • vanilie
  • putina sare
  • Decor:
  • 200 ml smantana grasa
  • 2 linguri de zahar
  • dulceata de visine
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Papanasi cu smantana si dulceata de visine:

Branza maruntita(data pe razatoare) se amesteca cu ouale,zaharul,bicarbonatul stins in zeama de lamaie,faina si vanilia,pana s-au omogenizat.

Coca trebuie sa fie moale,ca cea de cozonac.Am lasat-o la rece 2-3 ore.

Din aluat am format colacei si bilute,perechi,in asa fel incat bilutele sa poata acoperii locul gol din colacel(gaura formata).

Se prajesc apoi in ulei bine incins(uleiul trebuie sa fie din abundenta,in asa fel incat papanasii sa poata pluti,altfel, se vor arde),pana devin aurii.

Cand i-am servit,am asezat un colacel,am pus in mijloc biluta si apoi am pus dulceata si amestecul de smanatana cu zahar,bine frecat,pana ce devine o pasta alba-sticoasa).

Au fost deliciosi,iar fetitele au mancat cu placere!

 

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Papanasi cu smantana si dulceata de visine 179714
retete culinare - Papanasi cu smantana si dulceata de visine 179715
retete culinare - Papanasi cu smantana si dulceata de visine 179716
retete culinare - Papanasi cu smantana si dulceata de visine 179783
retete culinare - Papanasi cu smantana si dulceata de visine 179784

COMENTARII (23)

mihaelar63 1

29.09.2012, 10:34

Ce apetisanti sunt

scortisoara 1

29.09.2012, 12:25

ce buni sunt!

elucubratiiculinare 1

06.10.2012, 19:35

m-am indragostit la ce frumusei sunt

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L