Papricas de pui cu mamaliguta

de mihaelar63 in Pui, 9 Ian 2017 | 32704 vizualizari

 

 Bun papricasul de pui !!! Daca ai carne de pui crescut la tara, este delicios. Conteaza mult calitatea si prospetimea ingredientelor.  Sa fie sanatoasa soacra si prietenii, sa ne mai dea din cand in cand cate un pui. Sincer, de cativa ani eu, nu am cumparat carne de pasare. Mai primesc si eu cate un pui, un curcan, o rata, o gasca. Asa... ca-s fata buna !!!  Reteta este  cum o stiu de la bunica si de la mama. Am cercetat ,asa se gateste  si in tara vecina de unde provine.  Va invit sa incercati si acest mod de preparare. Bineinteles ca cel mai bine merge cu mamaliguta.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg carne pui [aripi si pulpe am pus eu ]
  • 1 ceapa mare rosie
  • 1 ardei kapia rosu
  • 1 lingurita boia dulce
  • 1/2 lingurita pasta ardei iute rosu
  • 1 cana smantana
  • 2 linguri faina alba
  • 2 linguri untura proaspata [eu am avut de rata ]
  • sare
  • piper optional
  • patrunjel verde
  • malai pentru mamaliga
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Papricas de pui cu mamaliguta:

Carnea de pui se curata bine, se portioneaza dupa dorinta si se spala.

Intr-un vas neaderent, se pune untura. Cand aceasta este incinsa, se prajesc usor pe toate partile.

Spalati, curatati si tocati cubulete ceapa si ardeiul. Trageti intr-o margine a vasului carnea si caliti usor ceapa si ardeiul.

Se adauga boiaua rosie de ardei si pasta de ardei iuti. Imediat, se toarna apa cat sa acopere carnea. Sarati.

Fierbeti sub capac, cam 30 minute, pana carnea incepe sa se inmoaie.

Amestecati intr-un bol faina si smantana.

Diluati cu putina apa si turnati in tocanita amestecand usor.

Lasati sa scada pana cand are consistenta potrivita placului.

Gustati si sarati, piperati daca este nevoie.

 Serviti papricasul, asezonat cu patrunjel verde, insotit de mamaliguta fierbinte.

Pofta buna !!!!

 

TIPS-URI

1

Daca doriti sa scadeti continutul de grasimi, inlocuiti untura cu putin ulei si scoateti pielea de pe pulpele puiului.

Daca ti-a placut reteta noastra "Papricas de pui cu mamaliguta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (46)

tina58 1

11.01.2017, 12:05

Foarte buna reteta, excelenta !
O singura chestie ma nedumireste si nu in privinta papricasului despre care am spus ca este super, ci in ceea ce priveste mamaliga. De ce spuneti "faina de malai" ca si cand din malai s-ar face faina? Eu stiu ca este pur si simplu "malai", si nu "faina de malai". O sa spuneti ca asa se spune la voi acolo. S-o fi spunand, dar eu cred ca trebuie sa avem capacitatea de a analiza sensul si sa alegem o varianta corecta.

mihaelar63 1

11.01.2017, 15:37

Multumesc Tina Ma bucur ca te ,, vad '' . Ai dreptate trebuie sa fim atenti la exprimare .Pur si simplu am scris cum am vazut pe unele pachete . .... si mereu am spus asa . Sunt tributara unui areal O sa fiu atenta pe viitor . Iti doresc un an nou cu toate cele bune

Caty 1

05.04.2024, 14:58

Si mie imi place🍽

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Pui cu chutney de mango si orez