Paprikas cu smantana a la Kati

de mihaelar63 in Pui, 16 Ian 2010 | 3486 vizualizari

 

reteta originala ungureasca ,,culeasa '' direct de la sursa , adica de la soacra-mea ,

 

INGREDIENTE

  • 4 pulpe mari  intregi de pui
  • 4 ardei  grasi sau capia
  • 1 ardei iute
  • 2 cepe mari
  • 150 ml ulei
  • sare
  • 1 lingura boia
  • 1 lingura  faina
  • 500 ml smantana
  • patrunjel verde
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paprikas cu smantana a la Kati:


  1. pulpele se curata , se taie in doua si se spala .

  2. ceapa si ardeii se curata se spala si se taie cubulete marunte .

  3. carnea de pui se prajeste pana se rumeneste in ulei incins.se scoate pe un platou alaturat.

  4. in uleiul fierbinte caliti usor ceapa si ardeii cubulete pana devin sticlosi.

  5. se adauga boiaua si faiana , rapid apoi o cana de apa .se pune inapoi pulpele de pui si se lasa la fiert la foc mic 15 min .

  6. dupa aceasta se pune smantana + frunzele de patrunjel spalate si maruntite, amestecand usor .

  7. gata !!!

 

TIPS-URI

1

daca doriti ca paprikasul sa fie mai usor , inlocuiti smantana cu lapte acru , lapte dulce sau iaurt.

2

 mamaliguta este obligatorie ca garnitura !!!

3

pe vremuri uleiul era inlocuit cu untura de porc .

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Paprikas cu smantana  a la Kati 13910
retete culinare - Paprikas cu smantana  a la Kati 13911
retete culinare - Paprikas cu smantana  a la Kati 13912
retete culinare - Paprikas cu smantana  a la Kati 13913
retete culinare - Paprikas cu smantana  a la Kati 13914
retete culinare - Paprikas cu smantana  a la Kati 13915
retete culinare - Paprikas cu smantana  a la Kati 13916
retete culinare - Paprikas cu smantana  a la Kati 13917
retete culinare - Paprikas cu smantana  a la Kati 13918
retete culinare - Paprikas cu smantana  a la Kati 13919
retete culinare - Paprikas cu smantana  a la Kati 13920

COMENTARII (7)

mihaelar63 1

17.01.2010, 23:00

numai soacra eu nu

mihaelar63 1

17.01.2010, 23:04

sa stii ca am fost azi la ea si am cerut comfirmarea la reteta , carnea trebuie fiarta la inceput cu putin ulei pana scade la stadiul ca se prajeste , e singura mea ,, greseala ''

elena1988 1

15.03.2011, 13:42

ce bun este

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

TOP
utilizatori

11360 puncte

10740 puncte

Ina 7

7980 puncte

6390 puncte

5750 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Parjoale de legume si branza

de Rux 9

Parjoale de...

ieri la 23:40

Chiftele de legume

de Ksenya 4

Chiftele de legume

ieri la 15:20

Tortellini cu carne si ardei

Tortellini cu...

pe 28.09 la 22:27