Pariziene cu mere " pentru ceaiul de la ora 5"

de brunetica in Prajituri, 16 Noi 2011 | 2616 vizualizari

 

Am pregatit aceasta reteta pentru ca se apropie cu pasi rapizi ora 5 , si as vrea sa va servesc dragele mele cu niste pariziene calde, fragede si delicioase perfecte pentru "ceaiul de la ora 5" .Multumesc la toate fetele care au pregatit reteta aceasata pentru ca este delicioasa si am incercat si eu reteta cu o mica schimbare , am framantat aluatul cu iaurt si ma ajutat si fetita mea la pariziene. Acum cand vin si baieteii de la gradinita o sa aibe o surpriza sigur o sa le placa. Va doresc savuratie placuta si sper sa va placa.

 

INGREDIENTE

  • 500 g. faina
  • 250 g. iaurt acru
  • 50 g. zahar  brun
  • 25 g. drojdie de bere
  • 50 g. unt
  • esenta vanilie
  •  un praf de sare
  • 2 oua  
  • UMPLUTURA :
  • 5-6 mere potrivit de mari
  • 100 g. zahar brun
  • 2 lingurite scortisoara
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pariziene cu mere " pentru ceaiul de la ora 5":

Incepem prin a face  maiaua  cu drojdia, 2 lingurite de zahar, 2 linguri faina si putin lapte. Lasam la dospit pentru 10-15 minunte. Dupa ce si-a dublat volumul adaugam restul ingredientelor, framantand si obtinand un aluat omogen. Il lasam la dospit pana isi dubleaza volumul, acoperit cu un prosopel umed si cald.

Umplutura de mere: spalam merele , le curatam de coaja, le spalam din nou, le dam prin razatoarea mare, le scurgem de sucul propiu si le punem intr-o craticioara cu zaharul si le calim la foc mediu. Cand sant aproape gata adaugam scortisoara, mai lasam 2-3 minunte, stingem flacara si lasam la racit.

Cand aluatul nostru si-a dublat volumul impartim aluatul in bilute egale. Pe planseta de lucru infainata intindem bilutele in foi subtiri, franjuram o jumatate de foaie. Pe jumatatea nefranjurata punem compozitia de mere, rulam, inchidem capetele, iar capetele le punem sub rulourile de pariziene. Asezam parizienele pe o tava tapetata cu hartie de copt si le lasam la crescut pentru inca 20-30 minunte. Le ungem cu ou batul si le coacem la foc potrivit in cuptorul incalzit. 

 

 

TIPS-URI

1

Eu am mai facut o serie si cu branzica cu smantana . 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Pariziene cu mere " pentru ceaiul de la ora 5" 133766
retete culinare - Pariziene cu mere " pentru ceaiul de la ora 5" 133767
retete culinare - Pariziene cu mere " pentru ceaiul de la ora 5" 133768
retete culinare - Pariziene cu mere " pentru ceaiul de la ora 5" 133769
retete culinare - Pariziene cu mere " pentru ceaiul de la ora 5" 133770
retete culinare - Pariziene cu mere " pentru ceaiul de la ora 5" 133771
retete culinare - Pariziene cu mere " pentru ceaiul de la ora 5" 133772
retete culinare - Pariziene cu mere " pentru ceaiul de la ora 5" 133773
retete culinare - Pariziene cu mere " pentru ceaiul de la ora 5" 133774

COMENTARII (34)

brunetica 1

17.11.2011, 19:56

Multumesc Mena Iti doresc o seara placuta alaturi de cei dragi

lacrimioara 1

17.11.2011, 21:35

frumoase ti-au iesit

brunetica 1

19.11.2011, 11:31

Multumesc Lacramioara , ma bucur

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

ieri la 18:07

Sarmalute din quinoa, la CrockPot

Sarmalute din...

ieri la 15:18