Pasca

de Dya Daniela Andrei in Dulciuri, 4 Mai 2013 | 763 vizualizari

 

Este prima mea Pasca. Aspectul nu este grozav (ca si la Cozonac, am invatat multe o data cu aceasta experienta!), insa gustul este minunat!

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat avem nevoie de:
  • 600 gr faina (plus 200 gr pentru framantat)
  • 100 gr iaurt
  • 250 gr zahar
  • 100 gr unt
  • 4 oua
  • 1 cub de drojdie
  • 3-4 linguri cu ulei
  • esente de vanilie si rom
  • Pentru umplutura:
  • 1 kg de branza proaspata de vaci
  • 10 oua
  • 150 gr de smantana
  • zahar dupa gust
  • zahar vanilat
  • esente de vanilie si rom
  • coaja rasa de lamaie
  • stafide (100 ml apa si 30 ml esenta de rom)
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pasca:

Cernem faina, adaugam drojdia dospita (amestecata in prealabil cu o lingurita de zahar) si ouale batute spuma impreuna cu zaharul si esentele. Amestecam compozitia si adaugam apoi iaurtul. Framantam, punand treptat untul si uleiul. Daca aluatul este lipicios ii mai adaugam putina faina. Il lasam la cald pana isi dubleaza volumul.

Intre timp pregatim umplutura. Batem albusurile spuma impreuna cu zaharul, adaugam galbenusurile si smantana, esentele si incorporam branza. Adaugum si stafidele hidratate in 100 ml apa si 30 ml esenta de rom. Obtinem o compozitie spumoasa, cremoasa.

Cand a crescut aluatul, intidem o foaie pe care o vom aseza pe fundul si pe peretii tavii in care vom coace Pasca. Turnam umplutura, peste care facem o Cruce din aluat. Se lasa la crescut in tava in jur de 20-30 de minute si se coace apoi la foc potrivit.

Hristos a Inviat!

 

RETETA IN IMAGINI

Pasca-0
Pasca-1
Pasca-2
Pasca-3
Pasca-4
Pasca-5
Pasca-6

COMENTARII (13)

simona72

simona72 1

05.05.2013, 10:58

Paste fericit!!! Frumoasa si buna pasca!!!

Rocsi

Rocsi 1

05.05.2013, 11:35

Mie imi place ca este cu multa umplututra

Dya Daniela Andrei

Dya Daniela Andrei 1

05.05.2013, 13:26

Va multumesc si va pup cu mare drag! Sa aveti Sarbatori frumoase, cu liniste si bucurii in suflet!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

la 06:05

Cotlet de ton la grătar

de Bunica 6

Cotlet de ton la...

ieri la 20:05

Prăjitură frageda cu mere

de Bunica 6

Prăjitură...

ieri la 19:51

Gustare cu friptură de curcan

Gustare cu...

ieri la 19:24

Supă cremă cu fructe de mare

de Bunica 6

Supă cremă cu...

ieri la 19:12