Pasca traditionala cu orez

de Gherca Daniela in Dulciuri, 29 Mar 2016 | 2634 vizualizari

 

Anul acesta am ales sa prepar o pasca cu orez, cum mancam cand eram mica, dar si la cerea sotului!
Aceasta reteta este tare buna,are un gust deosebit de bun si aromat!

 

INGREDIENTE

Aluat

  • 350g faina
  • 1 praf de sare
  • 150ml lapte
  • 100-130g zahar
  • 70g unt
  • 3 galbenusuri de ou
  • 20g drojdie
  • esenta de vanilie

Umplutura:

  • 500g branza dulce de vaci
  • 2-3 oua
  • 200g zahar
  • esenta de vanilie
  • 1 cescuta orez
  • 3 cescute lapte (pentru a fierbe orezul) + 3 linguri zahar
  • sare

Pentru uns:

  • 1 galbenus de ou cu 5 linguri lapte
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pasca traditionala cu orez:

Pentru inceput pregatim maiaua din drojdie cu 5 linguri lapte caldut, 5 linguri zahar si putina faina, lasam 10 minute pana cand drojdia se umfla.
Zaharul il amestecam cu laptele caldut si vanilia pana se topeste tot zaharul.
Intr-un bol punem faina cu praful de sare, adaugam pe rand drojdia crescuta, laptele dulce, galbenusurile si incepem sa omogenizam bine toate ingredientele. Vom obtine un aluat lipicios. Adaugam treptat si untul topit si caldut, framantam pana obtinem un aluat usor de intins. Lasam la crescut pana isi dubleaza volumul.
Intre timp pregatim umplutura:
 Orezul il spalam bine si il fierbem in lapte pana scade tot laptele si orezul este umflat, adaugam si zaharul si lasam sa se raceasca, amestecand din cand in cand.
Branza o amestecam cu putina sare, zaharul, ouale si vanilia, adaugam si orezul fiert, apoi omogenizam bine totul.
Dupa ce a crescut aluatul il intindem cu mana, (ne ajutam de putin ulei), apoi il asezam int-o tava de 24cm pe care am uns-o cu ulei, adaugam umplutura, iar coca ramasa deasupra o dam peste umplutura.
Ungem cu galbenus de ou stins cu lapte, toata suprafata, apoi dam totul la cuptor pana se rumeneste frumos deasupra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pasca traditionala cu orez" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

mirela0911 1

31.03.2016, 11:32

Interesantă!

Catalina L 1

31.03.2016, 22:38

originala

mihaelar63 1

05.04.2016, 02:57

Ce interesanta

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftelute in sos de rosii, o reteta gustoasa si rapida

de laura_n 7

ieri la 20:19

Snitel pane din piept de pui cu parmeza

de Caty 2

ieri la 14:16

Cotlet de miel preparat la cuptor sau la gratar

ieri la 12:15

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Fursecuri cu ciocolata pentru Mos Craciun