Paste bolognese

de Oana in Paste, 27 Apr 2009 | 13034 vizualizari

 

Sosul bolognese se poate combina cu orice tip de paste. Eu mai aveam niste fundite (aduse din Venetia :) ) si le-am fiert pe-astea.

 

INGREDIENTE

  • 2 linguri ulei de masline
  • un mocov mic
  • o ceapa
  • cativa catei de usturoi
  • 300g carne tocata
  • o cutie de rosii in bulion
  • sare
  • piper
  • salvie
  • rozmarin
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste bolognese:

Morcovul se curata, se spala si se da pe razatoarea mica. Ceapa se curata si se toaca marunt, usturoiul la fel. Eu am pus si un fir de ceapa verde. Intr-o tigaie de teflon se pune uleiul de masline, apoi legumele si se lasa putin la inmuiat.

Se adauga apoi carnea si un pahar cu apa si se lasa sa scada putin, pana carnea isi schimba culoarea. Adaugam apoi rosiile taiate marunt si lasam sa fiarba bine, pana scade si sosul.

 Condimentam cu sare, piper, putin rosmarin si salvie. La final eu am adaugat si o mana mare de ciuperci din borcan si marar tocat marunt (este optional, mie mi-era pofta de sos cu ciuperci ).

Intre timp am fiert si pastele, cam 7 minute, cat scria pe pachet, apoi le-am dat prin jet de apa rece.

Am pus pastele pe farfurie si sosul deasupra. Se poate presara parmesan din belsug, eu insa am ramas in pana

Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

Paste bolognese-0
Paste bolognese-1
Paste bolognese-2
Paste bolognese-3
Paste bolognese-4
Paste bolognese-5
Paste bolognese-6
Paste bolognese-7

COMENTARII (0)

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!