Paste Carbonara

de Gherca Daniela in Spaghete, 4 Oct 2016 | 1893 vizualizari

 

Am facut aceste paste dupa reteta lu'Chef Florin Dumitrescu, putin modificata, si pot spune ca a iesit o minunatie, super gustoase si chiar o mancare foarte rapida! 

 

INGREDIENTE

  • 200g spaghete
  • sare pentru apa in care fierbem pastele
  • 100g bacon
  • 2 catei de usturoi
  • 35g parmezan ras
  • piper negru macinat
  • 2 galbenusuri
  • 50ml ulei de masline
Portii: 2
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste Carbonara:

       Intr-o oala mai mare punem apa cu sare, iar din momentul cand a inceput sa fiarba, adaugam spaghetele pe care le lasam sa fiarba cca.8-10 minute conform intructiunilor de pe ambalaj.

      Intre timp, punem uleiul la incins si prajim baconul (pe care l-am taiat cuburi pana cand acesta devine crocant) cu usturoiul putin stalcit cu un cutit, dupa ce am prajit bine baconul scoatem cateii de usturoi si adaugam un polonic din apa in care au fiert pastele, in tigaie si mai lasam pana cand aceasta se evapora.

     Separat, punem intr-un bol galbenusurile cu parmezanul (oprim putin parmezan pentru decor) si cateva picaturi de ulei de masline, amestecam cu un tel pana obtinem o pasta.

     Spaghetele fierte le punem in tigaie peste bacon, amestecam putin, apoi stingem focul si peste spaghete adaugam pasta de galbenus cu parmezan, amestecam din nou, mai adaugam cateva linguri din apa de la paste, presaram piper negru macinat, iar pastele noastre sunt gata.

Cand asezam pastele pe o farfurie presaram putin parmezan si piper negru!

Servim cald!

Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

Paste Carbonara-0
Paste Carbonara-1
Paste Carbonara-2
Paste Carbonara-3
Paste Carbonara-4
Paste Carbonara-5
Paste Carbonara-6
Paste Carbonara-7
Paste Carbonara-8
Paste Carbonara-9
Paste Carbonara-10
Paste Carbonara-11

COMENTARII (20)

Gherca Daniela

Gherca Daniela 1

05.10.2016, 09:36

Va multumesc!

adrianamocodean

adrianamocodean 1

05.10.2016, 19:33

Panacris

Panacris 1

06.10.2016, 22:16

P.S. Ai grijă ca acuși apar italiencele să ”desfințeze” rețeta )

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!