Paste cu carne si ciuperci

de alice_ciobanu in Paste, 14 Dec 2011 | 2020 vizualizari

 

Suntem mari iubitori de paste, aşa încât facem aproape săptămânal câte o porţie generoasă de paste gătite în multe feluri, de obicei cu carne, brânză, ciuperci sau doar simple cu sosul casei. Astăzi vă prezint reţeta casei de paste cu carne şi ciuperci.

 

INGREDIENTE

  • paste 250gr
  • carne tocată - cam 100-150 gr
  • ciuperci champignon - 10 buc potrivite ca mărime
  • ulei de măsline
  • suc de roşii, ocazional roşii decojite
  • oregano, cimbru, delikat 
  • o lingură de faină
  • o cană de apă 
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste cu carne si ciuperci:

Pastele se pun la fiert în apă împreună cu o lingură de ulei şi puţină sare, lăsându-se la fiert conform instrucţiunilor de pe pungă.

Ciupercile se spală şi se curăţă. Se  vor tăia feliuţe, iar codiţele mărunt.Carnea tocată se pune la călit în ulei, adăugându-se apoi ciupercile tăiate, condimentele enumerate mai sus,  lasând totul la foc mic cam 5 minute, amestecând din când în când.  Peste toate se va turna sucul de roşii, bulionul sau roşiile decojite, împreună cu o cană de apă. Se va lăsa tot acest amestec la foc potrivit cam 15-20 minute.

   Într-un castronel se va face o compoziţie, dintr-o lingură de făină şi puţină apă, având consistenţa unei smântâni. Acest amestec se va turna peste carnea cu ciupercile, amestecând continuu pentru a nu se forma cocoloaşe. Se va lăsa pe foc, maxim 2 minute, pentru îngroşare.

  Pastele, când sunt gata, se strecoara bine, se dau repede sub un jet de apă rece.

  Amestecul de carne cu ciuperci şi sos se va pune peste paste, în farfurie.

 

 

COMENTARII (7)

alice_ciobanu 1

14.12.2011, 22:58

MotanLaOale 1

14.12.2011, 23:09

kamy 1

15.12.2011, 13:31

si noua ne plac mult pastele

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L