Paste cu ciuperci si sos de rosii

de Corinuta in Fusilli, 10 Oct 2013 | 17486 vizualizari

 

Am vazut la Andreea si mi s-a pus pata pe ele, asa ca musai a fost sa fac! :)) Tare bune au iesit, cred ca o sa fac mai des!

 

INGREDIENTE

  • 500 g paste spirale
  • 500 ml sos de rosii
  • 300 g ciuperci
  • 1-2 linguri ulei
  • sare, piper
  • 1/2 lingurita praf de usturoi
  • 1 lingurita oregano sau busuioc
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste cu ciuperci si sos de rosii:

Punem 4-5 litri de apa la fiert cu o lingura de sare pentru paste.

Intre timp pregatim sosul: daca avem ciuperci proaspete le curatam si le feliem, apoi le calim in putin ulei pana se evapora apa pe care o lasa, apoi adaugam sosul de rosii si condimentam cu sare, piper, praf de usturoi si oregano. Lasam sa fiarba cateva minute pana se ingroasa sosul.

Fierbem pastele 4-5 minute, le scurgem si adaugam sosul peste ele. Amestecam bine si servim.

Pofta mare!

 

TIPS-URI

1

de obicei fac cu ciuperci proaspete, de data asta am avut la borcan, dar sunt bune si asa, doar sariti peste partea cu calitul si le puneti direct la fiert in sos de rosii

2

puteti adauga in sos dar si la servire parmezan razuit pentru mai multa consistenta, dar atunci nu vor fi de post

RETETA IN IMAGINI

Paste cu ciuperci si sos de rosii-0
Paste cu ciuperci si sos de rosii-1
Paste cu ciuperci si sos de rosii-2
Paste cu ciuperci si sos de rosii-3
Paste cu ciuperci si sos de rosii-4
Paste cu ciuperci si sos de rosii-5

COMENTARII (21)

diaconta

diaconta 1

14.10.2013, 13:30

Marius91,Corina a scris la tipsuri ca le-a facut cu ciuperci din conserva,dar a scris la modul de preparare cum procedeaza daca foloseste ciuperci proaspete.
Cele din conserva nu mai trebuie fierte decat putin cu sosul de rosii.
Eu zic ca poti folosi bulion,doar sa nu fie prea subtire.

MotanLaOale

MotanLaOale 1

14.10.2013, 13:56

Poti folosi bulion si il fierbi pana scade si ajunge cum vrei tu sa fie!

Marius91

Marius91 1

14.10.2013, 19:13

Va multumesc frumos !

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!