Paste cu ton si parmezan

de luminita20_2006 in Penne, 20 Mai 2009 | 13539 vizualizari

 

Usor de preparat

 

INGREDIENTE

  • 400 gr paste
  • 1 conserva ton
  • 1 morcov
  • 200 gr parmezan
  • 2 peperoncino
  • 2 linguri bulion
  • 1 ceasca apa
  • sare
  • ulei masline
sau puteti face sosul original:
  • 1 morcov
  • 1 frunza de teleina, partea alba
  • 1 ceapa mica
  • 3 rosii coapte
  • 1 lingura bulion
  • 2 linguri ulei de masline
  • 2 peperincino
  • sare
  • 200 ml apa
Portii: 4
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste cu ton si parmezan:

Se pun pastele la fiert cu apa si sare. Separat se face sosul ; se incinge uleiul de masline, morcovul a  fost dat prin razatoarea mica, apoi se pune la rumenit iar dupa ce a prins  culoare adaugam peperoncino si tonul, amestecam bine , punem bulionul si apa . Lasam sa fiarba un pic. Cand sunt gata pastele le strecuram si le punem peste sos. Se servesc cu parmezan ras deasupra.

Pentru sos mai sofisticat : morcovul se da prin razatoare , ceapa se taie marunt partea de relina la fel, rosiile se oparesc si se da jos coaja si la fel se raia cuburi. Se pune la calit toate acestea cand prind culoare se adauga apa  si bulionul selasa sa fiarba ~40-50 min, cu capac.Cand e gata se piseaza toatea acestea , fie se da la blender, astfel formandu-se o pasta groasa.

 

COMENTARII (3)

ala_oancea 1

20.05.2009, 11:12

N-am mancat niciodata paste cu ton, dar am auzit ca sunt foarte bune. Trebuie sa incerc si eu

luminita20_2006 1

20.05.2009, 18:28

sa incerci neaparat....sunt foarte delicioase

RoXx 1

16.09.2012, 00:40

Am mancat eu si sunt extraordinare

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L