Pastrama din piept de pui

de xana in Aperitive / Garnituri, 21 Feb 2014 | 5943 vizualizari

 

Sursa de inspiratie este aici http://www.bucataras.ro/retete/pastrama-din-piept-de-pui-50248.html Multumesc, Lia! >:D<

 

INGREDIENTE

  • 1 piept de pui dezosat si fara piele
  • 1 capatana si jumatate de usturoi
  • 1 lingura zahar brun
  • 1 lingura piper boabe
  • 3 linguri vin alb sec
  • 1 lingurita sos Worcester
  • 2 foi de dafin
  • sos picant dupa gust
  • 2 linguri sare
  • 1 lingurita miere
  • 1 lingura sos de soia
  • 1 lingurita ghimbir macinat
  • o lingura pasta de ardei concentrata
  • piper praf
  • 2 linguri ulei
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pastrama din piept de pui:

Pieptul de pui il spalam si il uscam cu un prosop de hartie, apoi il condimentam cu: o capatana de usturoi pisat, jumatate din cantitatea de piper boabe, sosul Worcester, cele 2 linguri de sare, vinul, sosul picant si foile de dafin rupte un bucatele. Adaugam apa cat sa acopere bine carnea si amestecam ca sa se dizolve sarea. Acoperim cu capac si dam la frigider pana a doua zi.

Scoatem apoi pieptul de pui, il spalam si il uscam cu un prosop de hartie. Restul de usturoi il zdrobim si il amestecam cu restul de piper boabe, piperul praf, ghimbirul, zaharul, mierea, sosul de soia, pasta de ardei si uleiul. Ungem bine carnea cu acest amestec si o lasam din nou la frigider pana a doua zi.

Dupa acest timp, indepartam boabele de piper de pe pieptul de pui si il legam cu ata pe toata lungimea. Punem folie de aluminiu intr-o tava(mai micuta, atat cat sa incapa carnea) si asezam pieptul de pui deasupra. Acoperim tot cu folie de aluminiu, dar in asa fel in cat carnea sa rasufle.

Dam la cuptor pentru cca 70 de minute, la 180 de grade. Dupa primele 30 de minute scoatem folia de aluminiu de deasupra si pana carnea e gata, o stropim din cand in cand cu sosul care se va forma in tava.

 

 

RETETA IN IMAGINI

Pastrama din piept de pui-0
Pastrama din piept de pui-1
Pastrama din piept de pui-2
Pastrama din piept de pui-3
Pastrama din piept de pui-4
Pastrama din piept de pui-5
Pastrama din piept de pui-6

COMENTARII (29)

xana

xana 1

21.02.2014, 21:03

mena29

mena29 1

22.02.2014, 09:07

Micutza Luana

Micutza Luana 1

24.02.2014, 12:29

delicioasa

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!