Pastrav prajit cu orez

de AndreaE in Pastrav, 4 Noi 2013 | 2265 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg pastrav
  • 250 gr orez
  • 2 morcovi
  • 1/2 dovlecel
  • 1/2 ardei rosu
  • 1 ceapa
  • 2 catei usturoi
  • O cescuta de ulei de masline
  • Ulei pentru prajit
  • Sare, piper , chimen , condimente de peste
  • Patrunjel
  • 1 lingura faina
  • 2 linguri pesmet
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pastrav prajit cu orez:

Se pune orezul la fiert. Se toaca marunt usturoiul si ceapa , se caleste un pic in uleiul de masline , apoi se adauga morcovul , ardeiul, dovlecelul tocat cubulete. Se pune apa cat sa acopere legumele . Intre timp se curata bine pestele si se taie in bucat ( am avut 6 pastravi mai micuti si le-am taiat in doua ).  Le-am condimentat cu condiment pentru peste , le-am dat prin faina si pesmet si le-am pus la prajit in ulei incins. Cand s-au prajit le-am scos pe servetele ca sa se scurga uleiul.

Cand s-au inmuiat legumele , am adaugat orezul fiert , am pus sare , piper , chimen si patrunjel tocat si mestecand am mai lasat 2-3 minute pe foc.

Am servit cu mujdei .

 

RETETA IN IMAGINI

Pastrav prajit cu orez-0
Pastrav prajit cu orez-1
Pastrav prajit cu orez-2
Pastrav prajit cu orez-3
Pastrav prajit cu orez-4
Pastrav prajit cu orez-5

COMENTARII (11)

Andreea Caroline

Andreea Caroline 1

05.11.2013, 10:51

laura_n

laura_n 1

05.11.2013, 14:46

big like din partea mea

Alina26

Alina26 1

26.11.2013, 11:05

ce bine arata!!!.-bd n-am mancat niciodata cu orez,deobicei fac cartofi natur sau o simpla salata!!!cred ca e bun si cu orez!!!! .-bd

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!