Pateuri din aluat de foietaj cu gem de caise si nuca de cocos

de - TABITA - in Dulciuri, 5 Mar 2013 | 19678 vizualizari

 

Sunt atat de simplu de facut ca nu ar mai avea nevoie de nici o prezentare. Si totusi uneori uitam de ele si ne prinde bine o reteta la indemana.

 

INGREDIENTE

  • 1 aluat de foietaj
  • 50 g gem de caise (cateva linguri)
  • 20 g nuca de cocos
  • 30 g zahar pudra
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pateuri din aluat de foietaj cu gem de caise si nuca de cocos:

Se scoate aluatul din frigider si se lasa la temperatura camerei minim 30 de minute. 

Se incinge cuptorul la 190°.

Se taie dreptunghiuri si se pune cate o lingurita de gem pe unul dintre capetele fiecarui dreptunghi, apoi se presara nuca de cocos.

Capatul cu gem se pliaza putin cat sa acopere umplutura, iar cu celalalt capat venim peste, pana in margine si apasam putin ca sa se lipeasca.

Asa procedam la toate.

Punem pateurile in tava tapetata cu hartie de copt si o introducem in cuptor pentru 15 minute, pana capata o culoare aurie.

Scoatem tava din cuptor si pudram cu zaharul pudra cat sunt inca fierbinti.

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Se poate inlocui gemul cu orice dulceata aveti prin casa.

RETETA IN IMAGINI

Pateuri din aluat de foietaj cu gem de caise si nuca de cocos-0
Pateuri din aluat de foietaj cu gem de caise si nuca de cocos-1
Pateuri din aluat de foietaj cu gem de caise si nuca de cocos-2
Pateuri din aluat de foietaj cu gem de caise si nuca de cocos-3
Pateuri din aluat de foietaj cu gem de caise si nuca de cocos-4
Pateuri din aluat de foietaj cu gem de caise si nuca de cocos-5
Pateuri din aluat de foietaj cu gem de caise si nuca de cocos-6
Pateuri din aluat de foietaj cu gem de caise si nuca de cocos-7
Pateuri din aluat de foietaj cu gem de caise si nuca de cocos-8

COMENTARII (10)

- TABITA -

- TABITA - 1

05.03.2013, 21:42

Multumesc Rocsi.

MotanLaOale

MotanLaOale 1

06.03.2013, 08:30

- TABITA -

- TABITA - 1

06.03.2013, 08:51

Multumesc Motan

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!